Милионите на Митьо Очите изгоряха в кипърска банка

Димитър Желязков - Митьо Очите

  Морският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите е напът да се превърне в голтак. Почти всички спестявания на гангстера от Несебър са потънали в Кипър, сензационно научихме от сподвижници на престъпен авторитет №1 на Южното Черноморие.

Според информирани Митьо Очите държи във фалиралата кипърска банка „Лаикм“ около 20 милиона евро, които се водят на регистрирани в периода 2004-2007 г. офшорни фирми от острова на Афродита.

„Митьо е разорен и не е на себе си когато простреляха Златко Баретата, вестниците писаха, че Очите се е уплашил да не гръмнат и него и че е избягал в Турция. Пълни глупости! Митьо замина още в средата на февруари за Кипър, за да спасява милионите си. Оттогава е в Никозия – прави и струва да си изтегли капиталите предлага рушвети на кого ли не, ама май ще изгори.. .“, разкрива пред журналисти запознат с проблема на морския Ал Капоне.

Особено притеснен от ситуацията с Митьо Очите е адвокат Илиян Василев, който свързал именития гангстер с финансист на име Драго Офшорния още преди няколко години.

„Ще хвърчат глави! Ако не си върна милионите, ще напълня Черно море с трупове на банкери и адвокати“, заплашвал Митьо Очите. Негови познати- обаче признават, че за първи път виждат мафиота толкова безпомощен.

Според мълвата, която се носи в Бургас и в региона, Димитър Желязков привикал в Никозия първи братовчед на съпругата си Антигона Янус и му нанесъл зверски побой.

Родственикът на втората жена на Митьо Очите също бил замесен в „кипърската афера“ – човекът въртял бизнес в родната си Гърция, като изнасял хранителни продукти за Кипър.

Братовчедът на Антигона бил обвинен от Митьо Очите, че е проспал срутването на банковата система в Кипър и не го уведомил навреме.

Димитър Желязков изнесе ударно милионите си към Кипър, за да не бъдат конфискувани парите му от комисията „Кушлев“. През 2007 г. несебърският Ал Капоне се призна за виновен като наркобос №1 на Южното Черноморие и влезе в затвора за 4,5 години. Преди това обаче разбойникът изнесе парите си от родни банки и ги вложи в кипърската „Лайки“. Той получавал символична годишна лихва от 1,5%.

В същата банка спестявания за над 2 милиона евро имал и Янко Гюров – Поморийския, който бе финансист на Митьо Очите в наркоимперията му. Казват, че с над 2-3 милиона евро е изгорял и друг доверен човек на гангстера – Станимир Додов – Стамбата, който контролира проституцията и наркотиците в Слънчев бряг и Несебър от 2-3 години насам.

„Малка утеха за Митьо Очите е, че от началото на седмицата може да тегли по 300 евро на ден от банкоматите в Никозия. Той обаче трябва да забрави за милионите си…“, не крият еуфорията си от изненадващия фалит на мафиота почтените жители на Несебър.

„Тарикати с писалки обраха мутрите с бухалки“, кефят се на невероятния житейски обрат по Южното Черноморие.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *