Майка и дъщеря намерени убити в Русия с кървав лозунг в подкрепа на Пуси Райът над телата им!

Free pussy riot

Телата на двете жени били намерени от детективите, а на стената над тях бил изписан лозунгът «Освободете Пуси Райът» с кръв, вероятно от жертвите. Двете жени са майка и дъщеря, на 76 и 38 години от град Казан, западна Русия.

Смята се, че двете са починали от прободни рани между 24 и 26 август. Телата им са намерени в сряда. Убийството идва две седмици, след като членовете на женската пънк група бяха осъдени на две години затвор, заради протест срещу Владимир Путин.

Триото беше обвинено и в хулигански прояви, след като изпълни песен срещу руския президент в една от най-големите православни руски катедрали. Според следователите, обаче е възможно убиецът да се опитва да заблуди полицията, че убийството е извършено от фенове на групата.

Pussy Riot

Няма данни за имената на жертвите, с какво са се занимавали и дали имат връзка с пънк формацията. Адвокатът на задържаните Пуси Райът споделя по Туйтър, че това, което се е случило в Казан е ужасно  и е или провокация или дело на психопат.

Да си припомним, че в средата на август, съдът в Москва осъди трите членки на бандата на две години затвор, за изпълнението на „пънк молитва” против Путин в катедрала в Москва през февруари.

Случаят раздели Русия на два полюса. Медиите, поддръжници на Кремъл нарекоха молитвата с най-лоши епитети, а църквата я определи като богохулство. Стотици хора на изкуството и интелектуалци подписаха петиция с апел към властите да освободят групата.

Жилищният блок на жените

Процесът срещу Пуси Райът предизвика и международни реакции. Знаменитости като Пол МакКартни и Питър Гейбриъл също апелираха руските власти да освободят момичетата от формацията.   Според статистиката една трета от руснаците считат, че присъдата е твърде строга, докато други 31% я приемат за подходяща.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/sQ44sICJwVg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *