Маджо си присвои хотели на Брендо

Младен Михалев - Маджо

  Основателят на борческата групировка СИК Младен Михалев – Маджо е заграбил по-голяма част от туристическата империя на кокаиновия бос Евелин Банев – Брендо, узнахме от сигурен източник.

Преди около месец финансистите на лежащия в италиански затвор Брендо са прехвърлили собствеността на туристическия комплекс „Оазис“ в курортното селище Лозенец на офшорна фирма, собственост на Младен Михалев.

Според запознати основателят на групировката СИК е платил нереално ниска цена, за да се сдобие с чутовния хотелски комплекс на кокаиновия крал от Тополовград. В периода 2005-2009 г. Брендо и сподвижниците му препраха стотици милиони евро от трафик на дрога влагайки ги в изграждането на „Оазис“.

Брокери оценяват реалната инвестиция на Брендо в комплекса на над 150 милиона евро – пари, които едва ли някога биха могли да бъдат възстановени. Наркомилионите бяха инвестирани в скъпо строителство по Южното Черноморие чрез инвестиционния фонд „Хоум фор Ю“, управлявам от Иван Горанов и Константин Бобчев.

Комплекс "Оазис" в Лозенец

Пералнята на Брендо „Хоум Фор Ю“ бе създадена след екзекуцията на Константин Дишлиев, който години наред легализираше наркомилионите на баджанака си чрез финансовата къща „Прайвът Файнънс Юниън“. Дишлиев бе разстрелян показно през ноември 2005-а пред ресторант „Тадж Махал“, след като гарантирана от него кокаинова доставка бе заловена в Испания. Две години след убийството на Косьо Дишлиев бе разстреляна и майка му Йорданка, която публично обяви Евелин Банев за наркотрафикант и го посочи като поръчител на убийството на сина й.

Възрастната г-жа Запрянова бе ликвидирана в собствения й дом в деня, в който трябваше да свидетелства в съда за ролята на Брендо в наркотрафика и за начина, по който мафиотската групировка препира милионите от дрога. Час преди да тръгне за съда, на вратата й позвънил непознат човек, изблъскал я, нахълтал в апартамента и й пуснал 7 куршума в главата. На Брендо не бе повдигнато обвинение като поръчител, тъй като в този момент бе в ареста.

Евелин Банев - Брендо

Източник разкрива, че скорошното завладяване на хотелите на Брендо от страна на Маджо е минало през сложни финансови врътки. Първоначално хотелският комплекс „Оазис“, както и други сгради на „Хоум Фор Ю” били продадени на руска икономическа групировка. Сделката обаче била фиктивна, като месеци след това братушките прехвърлили обектите на фирма, регистрирана на Британските Вирджински острови. Едва тогава хотелите и туристическият комплекс в курортното селище Лозенец преминали в ръцете на Младен Михалев – Маджо.

Босът на СИК е хвърлил око и на хотел „Ле Фльор“ в центъра на София, който се управлява от съпругата на Брендо – Моника Добринова. Засега обаче лукс имотът все още е в ръцете на Брендови.

Според някои крупната сделка е движена от Георги Семерджиев – Жоро Шопа, като любопитното е, че тя била финализирана малко преди дъщерята на Брендо Лара да бъде върната от терористите, които я отвлякоха. Това поражда клюката в ъндърграунда, че похищението на 10-годишната Лара може да е било част от мафиотски план за заграбването на имотите на Евелин Банев.

Дъщерята на Брендо бе отвлечена от терористи в началото на март, малко преди да стартира делото срещу тополовградския мафиот в Италия за трафик на тонове кокаин. Лара бе държана в плен 47 дни и бе освободена след плащането на 500 000 евро откуп. Тази информация обаче упорито се поддържа и пуска в медиите от ГДБОП – уви, антимафиотите в никакъв случай не са достоверен източник, а скорошните хвалби на Брендови към началника на „Антитерор“-а Валентин Цоновски само засилват съмненията. В ъндърграунда се говори друго – че платеният откуп за живота на Лара е много по-голям от официално обявения от МВР и от съпругата на Евелин Банев. 49-годишният Брендо бе арестуван миналата пролет край Созопол по искане на италианските власти и оттогава гние в килия в затвора в Милано в очакване на присъдата си. Само преди дни прокуратурата в Италия поиска 20 години затвор за Банев заради вноса на 40 тона бял прах от Южна Америка към Европа. Ако осъдителната присъда стане факт, Брендови ще трябва да се разделят с всички имоти, тъй като те са придобити от наркотрафик. На книга обаче Евелин Банев вече е беден като църковна мишка.

 

Цветелина Бориславова с дъщеря си Веселина

Човек на Банев залюби щерката на Цветелина Б.

Иван Горанов, управител на инвестиционния фонд „Хоум Фор Ю“, който препираше милионите на Брендо от наркотрафик, намери хитър начин да се спаси от затвора.

Преди месеци, когато обръчът около Банев и ортаците му се затегна, младият финансист се залюби с Веселина, дъщеря на банкерката Цветелина Бориславова. Весито, която бе отгледана от Бойко Борисов, е интимна с Иван Горанов от есента на 2012-а, като заради него заряза бореца Мишо. В последно време младите влюбени често могат да бъдат засечени из актуалните столични заведения, като Горанов хич не изглежда притеснен от факта, че патронът му Брендо търка наровете на италианския затвор.

Веселина, доведената дъщеря на Бойко Борисов, не за първи път спасява от разследване криминални типове. Навремето тя се залюби със Стоян Сарийски – Стенли, който бе разследван за източване на кредитни карти. След като стана зет на Бойко Борисов, разследването срещу Стенли бе прекратено, а той започна да строи Софийското метро. Стенли бе разлю-бен от Борисов, когато удари шамар на дъщерята на Цветелина Бориславова. Бойко ступа зеткото и му отне правото да строи метрото.

Днес Стенли живее с друго момиче, която неотдавна го дари с първороден син. Срещу бившия зет на Бойко Борисов обаче се води разследване – той се оказал собственик на крадени автомобили. На негово име се водели „Порше“ и джип „Мерцедес“, задигнати от автоапаши в Италия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *