Маджо поръчал на „Килърите“ да гръмнат Емил Кюлев

Младен Михалев - Маджо

  Основателят на СИК Младен Михалев – Маджо сензационно може да бъде привлечен като обвиняем в процеса срещу бандата за поръчкови убийства „Килърите“. На първа инстанция Петър Стоянов – Сумиста, Янко Попов – Туцо, Васил Костов – Васко Кеца и ексбанкерът от Търново Георги Вълев получиха присъди доживотен затвор заради няколко екзекуции. През есента процесът ще се гледа на втора инстанция във Варненския съд.

В навечерието на съдебния трилър „Килърите“ името на Младен Михалев – Маджо бе въвлечено като част от мафиотската задруга. Според антимафиоти босът на СИК е възлагал поръчки на Пешо Сумиста и на Васко Кеца, с които се познавал покрай Милчо Бонев – Бай Миле.

Според мълвата, която се носи в ъндърграунда обаче, Маджо умишлено е натопен от корумпирани ченгета от ордата на Цветан Цветанов, които имали за цел да го рекетмрат за пари. С тази цел антимафиотите вкарали в един отряд в Бургаския затвор „Камерника“ Дечко Деков и бившия акционер от фалиралата „Тракия банк“ Георги Вълев.

Пешо Сумиста бе осъден на доживотен затвор

По време на една от разходките на лишените от свобода Дечко поискал да разговаря с Вълев, който бе осъден като поръчител на разстрелите на Румен Рачев и адвокат Лупов. На рандевуто, състояло се на 21 юни, Дечко Дечев предложил на Вълев оферта: „Да свидетелства в съда, че Пешо Сумиста е организирал екзекуцията на Емил Кюлев, която била поръчана от Младен Михалев – Маджо“.

Ако Вълев приемел да натопи Маджо за смъртта на Кюлев, щял да бъде оневинен на втора инстанция, а мястото му в пандиза да заеме основателят на СИК. Георги Вълев обаче информирал адвоката си Лъчезар Таков за скандалната оферта, който веднага си издействал среща с Младен Михалев – Маджо, за да го информира за готвената постановка.

Мистериозната криминална схема с въвличането на Маджо била сътворена от прокурор Ася Петрова, като някои предполагат, че поръчката идва от близкия до сърцето й бивш МВР шеф Цветан Цветанов.

Хора от обкръжението на Маджо разкриват пред журналисти, че именно заради готвената провокация легендарният мафиот се е завърнал в България след продължителен престой в Швейцария. От близо месец Маджо обикаля морските курорти и отправя оферти на закъсали хотелиери да му продадат бизнеса си. Михалев вече е придобил комплекса „Оазис“ в курортното селце Лозенец, което бе собственост на осъдения в Италия кокаинов крал Евелин Банев – Брендо. Покрай бизнеса Маджо си издействал и няколко срещи с видни магистрати, политици и посланици, за да се оплаче от действията на Цветан Цветанов и Ася Петрова, мълви се из София.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *