Любо Гребеца от бандата на “Наглите” трепери да не го ликвидират в пандиза

Част от подсъдимите по делото "Наглите" в съда

  Любомир Димитров – Гребеца от бандата на „Наглите“ се страхува, че ще бъде убит в затвора. Това разказа пред репортер бивш пандизчия, с когото заедно са лежали зад решетките.

„Гребеца е пълен нещастник, не мога да си представя, че е участвал в отвличания. Сега щели да го обвиняват за убийства, които твърди, че не е извършил. Най-много трепери от Поли Културиста и Йожи. Искали да му отмъщават за нещо“, разказва бившият съкилийник на Любомир Димитров.

Той беше осъден заедно е Даниел Димитров – Релето, Ивайло Евтимов-Йожи и Прокопи Прокопиев – Културиста за 12 отвличания, извършени от 2007 до 2009 г. Софийският градски съд му даде 18 години затвор, а делото предстои да се гледа на втора инстанция.

"Наглите"

Според обвинението Любо Гребеца само е помагал на „Наглите“ и не е участвал пряко в отвличанията и изтезанията пад жертвите.

Той обаче се оказва най-слабохарактерният от бандитите и пропява за престъпленията, които са извършили. Така заковава с доказателства приятелите си. В началото му обещават да стане защитен свидетел, както прокуратурата направи с най-бруталния от „Наглите“ – Валентин Михайлов. Благодарение на него ченгетата арестуват останалите, а Гребеца дава показания като свидетел и натопява другите. Оттогава животът му зад решетките се превръща в ад.

Ченгетата го преметнали като го обвинили заедно с другите за отвличанията въпреки уговорката да не го правят. Бившият му съкилийник разказва, че освен всичко друго бил подложен и на физически тормоз, за да признае това, което се иска от него, и в крайна сметка той склонява.

Освен за отвличанията Любомир Димитров разказва и за две убийства, като води криминалистите до Плана, където са заровени Юлиян Лефтеров – Кунгфуто и автокрадеца и мозък на „Наглите“ Иван Пайнавелов – Сапата.

Ченгетата го притиснали да натопи Даниел Димитров – Данчо Релето, за убийствата и той го прави. След като се сдобива с обвинение за отвличанията, Гребеца оттегля показанията си като свидетел, но вече е помогнал достатъчно останалите от бандата да бъдат заковани с доказателства.

Опитал се да им обясни чрез посредници какво е станало, но не ги умилостивил. Разбрал, че Поли Културиста и Йожи обвиняват него и рецидивиста Валентин Михайлов – Ихтиманския за това, че са разкрити и арестувани.

Сега освен за отвличанията Любо Гребеца ще бъде обвинен и за убийствата на Кунгфуто и научихме от достоверен източник. В началото той твърди, че Данчо Релето е извършителят, но след като оттегля показанията си като свидетел, нещата се променят. Данчо Релето започва да твърди напук, че точно Любо Гребеца е убил Кунгфуто и Сапата, чиито трупове бяха изровени в Плана. Ако бъдат осъдени и на последна инстанция, Поли Културиста и Йожи също щели да го натопят за тези престъпления.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *