Любовни мъки тресат в затвора Пешо Сумиста

Петър Стоянов - Сумиста

  Осъденият на доживотен затвор катотартор на бандата за поръчкови убийства „Килърите“ Петър Стоянов – Сумиста е подложен на сексуални лишения в Ловешкия затвор.

Управата на пандиза е издала заповед, според която 170-килограмовият изверг има силно ограничени права за свиждания. С други думи, при Пешо Сумиста могат да ходят само членове на семейството му. В това число се включват майка, баща, братя, деца и съпруга и нито един човек извън този списък.

Така Пешо Сумиста вече повече от 2 години не може да зърне очите на любовницата си Ирина Янкова, която според собствените му думи била жената на живота му. Босът на „Килърите“ бил смазан от ограничителната заповед и няколко дни отказва да се храни в знак на протест.

Той бил толкова афектиран, че тормозил адвокатите си да пишат жалби срещу решението на чиновниците.

„Да, действително на Петър му е забранено да се вижда с хора извън роднинския му кръг. Нареждането е издадено малко след като Шуменският съд го осъди на първа инстанция на доживотен затвор. Според нас това е грубо нарушение на конституционните му права. Официално сме пуснали жалба до директора на затвора в Ловеч на Петър Стоянов да му разреши нормален режим на свиждане“, призна пред журналисти топ адвокатът Иво Найденов, който е защитник на Сумиста.

След като бе арестуван и осъден за няколко поръчкови екзекуции, Пешо Сумиста бе зарязан от съпругата си – пианистката Емилия Попова. Покрай разследването на криминалистите за престъпленията на гангстера на бял свят излезе и извънбрачната му връзка с варненката Ирина. След като научи, че мъжът й я е мамел повече от 2 години със секретарката на българската федерация по сумо, жена му Емилия поиска официален развод.

Любовницата на Пешо Сумиста – Ирина, управлява почти всички пари на гангстера, откакто той е в пандиза. Веднага след като босът на „Килърите“ излезе от ареста през август 2010-а, преди отново да бъде арестуван след няколко дни, той прехвърли на Ирина дяловете от всичките си развиващи бизнес фирми.

На едно от заседанията по делото „Килърите“ един от основните свидетели срещу Пешо Сумиста — бившият му шофьор Боян Джамалов, разкри, че Ирина имала ключ даже и от сейфа в трезора на столичния булевард „Евлоги Георгиев“, който бе обран през пролетта на 2011-а. Сред думнатите касетки бе и тази с имането на Пешо Сумиста, неофициално се твърди, че гангстерът държал в сейфа над 700 000 лева.

В процеса „Килърите“ бяха разсекретени и интимните разговори между Петър Стоянов и любовницата му Ирина. Оказа се, че докато лежи в килията в Шумен в очакване на присъдата си, тарторът на Дилърите“ е въртял телефонна любов с държанката си от Варна.

„Влюбен съм в теб“, „Обичам те безумно от София до Варна“, „Ти обичаш ли ме? Вярна ли си ми?…“, бяха само част от записаните любовни обяснения на престъпника. Ирина му отговаряла също толкова емоционално и затрогващо: „И аз те обичам безкрайно, нямам търпение отново да те видя и прегърна“.

Освен сърцераздирателните излияния на влюбената двойка спецслужбите бяха записали и 20-минутен разговор между Пешо Сумиста с жена му Емилия. Разбойникът лъгал съпругата си, че няма нищо общо с Ирина и че тази клевета нарочно се публикувала в медиите, за да поиска тя развод от него и ченгетата да го сринат напълно психически. Пианистката Емилия обаче очевидно не вярва на мъжа си, тъй като от доста време не ходи на свиждания с него и даже отказва да води сина им Здравко, за да види малкият баща си.

След като на 20 декември 2012-а Окръжният съд в Шумен осъди Петър Стоянов на доживотен затвор, неприятностите за него не приключиха с тежката присъда. Освен че жали заповедта, с която не му се разрешава контакт с фаталната Ирина.

Сумиста е пуснал още едно гневно писмо до затворническата администрация. В него е написано, че е поставен в пълна изолация, гние по цял ден сам и не може да си говори с други затворници. Според вътрешните правила на пандиза лицата, които са осъдени на доживотен затвор, се държат сами в единична килия. Престъпниците нямат право и на разходка на каре, заедно с другите затворници. Пешо Сумиста обаче твърди, че е осъден само на първа инстанция и че тази мярка не би следвало да се прилага спрямо него.

„Отношението към клиента ми е в нарушение на Европейската конвенция за правата и свободите на гражданите. Никой няма право да го изолира по този начин, преди да има окончателна присъда на последна инстанция, формално директорът на затвора обаче е спазил българското законодателство. В нашия Закон за изпълнения на наказанията има точка, според която то се изпълнява още по време на невлязла в сила присъда на първа инстанция. Това е груб пропуск на законодателя и съм сигурен, че Петър Стоянов ще осъди държавата някой ден“, коментира адвокат Иво Найденов.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *