Лихвари пребиха Мирчо Циганина заради 10 хил. лв. дълг!

Мирчо Циганина се чуди каква магария да направи, за да отърве присъдата
Мирчо Циганина се чуди каква магария да направи, за да отърве присъдата

Лихвари са пребили бившето мургаво величие Мирчо Петков – Циганина, научихме от лица от столичния ъндърграунд. Инцидентът е станал преди месец, като Петков официално не е подавал жалба в полицията и до ден днешен отрича да е млатен.

Причината за шикалкавенето му е, че прави отчаяни опити да спаси иначе напълно разрушения си имидж на баровец. Мирчо Циганина е затънал до гуша в заеми и както се изрази за него влиятелен ромски барон пред репортер, буквално е „тотал щета“.

Конкретната причина за физическото посегателство над Мирчо е бил дълг от 10 000 лв., който мошеникът взел, за да залага на хазарт.

От едновремешния цигански гъзар нямало и следа. Далавераджията е разпуснал цялата си охрана, разпродал е колите си и дори мислил да продаде и къщата си.

Бившият военен завод „Бета" в Червен бряг бе докаран до фалит от Мирчо само за 6 години
Бившият военен завод „Бета“ в Червен бряг бе докаран до фалит от Мирчо само за 6 години

Срещу него върви дело за източването на над 20 млн. лева от държавния резерв и близките му перспективи се простират до това какъв точно изглед ще има килията му.

В началото на лятото на тази година Петков е бил зарязан и от любовницата си, секретарка в една от фирмите му „Бета Индъстрис“. Любовта секнала, след като мургавият бизнесмен престанал да й прави подаръци, но въпреки това си искал редовно с*кс.

Това дружество е един от собствениците на бившия военен завод „Бета“ в гр. Червен бряг. Предметът на дейност на фирмата е проектиране, разработване на машини и съоръжения, индустриално и технологично оборудване и военно производство. Проверка на НАП през миналата година констатира, че на трудещите се там близо 300 човека през последните почти две години не са превеждани коректно от работодателя им социалните осигуровки. Натрупаните задължения по това перо наближавали цифрата от 3 млн. лева.

Мирчо Петков - ЦиганинаМирчо сложи ръка още през 2003-та на предприятието. Интересът на Петков към него е налице 10 години по-рано, през 1993-та, когато ЕТ „Миомит – Мирчо Петков“, сключва договор за износ в Русия на 50 машини, но забравя да плати част от парите. В края на 2003 г. ромският бизнесмен се появява победоносно като собственик на „Бета“. В официалния сайт на фирмата му нещата са описани като по мед и масло. „Ние притежаваме близо 80 сгради, изряден машинен парк, добросъвестен контрол на произвеждана продукция, разработки на опитни инженери и компютърни специалисти“, съобщава гордо Мирчо в интернет.

Само за 6 години чрез засукани финансови схеми циганинът успя да докара „Бета“ до фалит и дължи пари на стотици хора. В началото на 2009 г. заводът беше обявен в несъстоятелност и се пристъпи към разпродажба на имуществото му и разпределяне на постъпилите средства между кредиторите.

Преди година бъдещият затворник Петков пробва незаконно да разреже завода и да продаде металите за скрап, но замисълът му още в зародиш беше осуетен от полицията в Плевен след постъпил сигнал.

Миналата година известна лизингова компания пък му взе лъскавия „Мерцедес“, след като Циганина спря да си плаща вноските.

Според източници, близки до Мирчо, той прави отчаян опит да се спаси от ефективна присъда. Обещавал на лица, свързани със средите на магистратите, че е готов да плати 100 000 евро, за да чуе думата „невинен“. Никой от касиерите на Темида обаче не искал да лобира за Петков, защото знаели, че тези пари никога няма да бъдат дадени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *