Коце Маца се скри вдън земя, издирват го!

Коце Маца

  Властите в Унгария усилено издирват българския бос на черното тото Костадин Хаджииванов – Коце Маца, научихме от достоверни източници. Следствието в Будапеща го търси за участие в престъпна група, манипулирала резултати от футболни срещи. Доказано е, че Коце Маца, ортакът му от Сингапур Тан Сеет Енг и останалите от бандата са уредили с подкупи и заплахи повече от 30 мача на територията на най-малко три страни. Групата натрупала стотици милиони долари и евро от престъпната дейност.

44-годишният Тан Сеет Енг, известен още като Дан Тан, вече е под домашен арест и ходи най-редовно на разпити в Сингапур. „Много ни помага в разследванията“, казват властите в азиатската страна”. Говори се, че на тези разпити Дан Тан изпял Коце Маца като свой съдружник. Затова нашият в момента се е покрил вдън земя и не смее да си покаже носа.

Маджарите издирват Дан Тан и бандата му за уреждане на мачове в Унгария, Италия и Финландия. Той бил главатарят. Помагал му Коце Маца, който се сочи за една от едрите риби в схемата. Отделно от това престъпната група оплела в мрежите си унгарски и български съдии. Арбитърът Колош Ленгел от Будапеща бил пратен от тях да свири мача за черно тото България – Естония (2:2), игран преди две години в Анталия. Тогава Ленгел даде четири дузпи, за да излязат залозите за повече от три гола в мача. Същият унгарец заедно с нашия Лъчезар Йонов бил пратен от тото мафията да свири нелегално тото мачове в Южна Америка. Ленгел заминал там по поръчка на унгарския бандит Золтан Кенеши а Йонов и бригадата му били пратени от българския клон на мафията.

Срещу Коце Маца първо пропял друг от бандата. Това е Уилсън Радж Перумал от Сингапур, който в момента е в Унгария със статут на защитен свидетел. Преди това азиатецът беше арестуван и съден във Финландия. Перумал категорично посочил Хаджииванов като един от главните организатори на манипулациите.

Тан Сеет Енг

Коце Маца обаче се крие и никой не знае къде е. Говори се, че звъни на най-близките си от СИМ карти, които след това унищожавал веднага. Интерес към него имало и от германската полиция, тъй като се предполага, че е работил заедно с арестувания в Бохум тото мафиот Анте Сапина. Знае се, че има засечени телефонни разговори между него и Сапина, преди онзи да бъде задържан и съден за това, че обърнал Бундеслигата на букмеикърска агенция. „Екип германски офицери посети Сингапур по-рано този месец, за да разследва всички тези връзки“, съобщава местният вестник „Ню Пейпър“. Според същото издание унгарците вече са приготвили международни заповеди за арест на Дан Тан, Коце Маца и другите от бандата му.

Въпреки доказаното му участие в уреждане на мачове, досега българските власти нито веднъж не съобщиха дали го издирват. Говори се, че над Коце Маца имало опънат чадър от висши служители на ГДБОП. Според същите слухове най-малко две международни следствени поръчки за него от Италия и Унгария са били смотавани, за да не бъде пипнат тото босът.

„Ако Коце Маца се разприказва какво се е уреждало във футбола ни през последните пет години, ще изгърмят много хора“, твърдят запознати. Според тях няма начин корупцията да не е плъзнала и към високите етажи на БФС. Националният ни отбор беше набутан още през 2010 г. в черното тото на мача с Южна Африка (1:1), пак от групата на Коце Маца, Дан Тан и Перумал. Младежите ни пък играли уреден за резултат 5:0 мач срещу Зимбабве в Сливен, за което в Хараре вече съдят няколко от шефовете на футболната им федерация.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *