Коце Маца арестуван в Сингапур?

Коце Маца, българският бос на черното тото, изкарал поне 30 милиона долара от незаконната дейност
Коце Маца, българският бос на черното тото, изкарал поне 30 милиона долара от незаконната дейност

  Българският бос на черното тото Костадин Хаджииванов – Коце Маца вероятно е бил арестуван в края на по-миналата седмица в Сингапур! Този слух плъзна из футболните среди в София, след като Интерпол удари по най-голямата и агресивна банда за манипулиране на футболни мачове в света.

Сред задържаните със сигурност е босът на организацията Тан Сеет Енг, известен още като Дан Тан. Имената на останалите още се пазят в тайна от властите в страната.

Говори се, че белезниците щракнали и върху китките на Коце Маца, който обаче имал друго име в Сингапур и местно гражданство. Бандата, която по данни на Интерпол е била сформирана през 2008 г, вече е ликвидирана по думите на генералния директор на световната полицейска централа Роналд Ноубъл.

Общо 14 са арестуваните, от които 12 мъже и две жени. Според разследването Коце Маца е един от най-важните шестима акционери в престъпния синдикат. Доказано е със сигурност, че бандитският контингент е манипулирал 380 мача на територията на Европа, от които чистият приход бил над 8 милиона долара. Всъщност мачовете и парите са много повече, но доказателствата се събират изключително трудно, разясняват още от Интерпол.

Дан Тан
Дан Тан

Близки на Хаджииванов пробвали да се свържат с него, след като тръгнал слухът за ареста му. Тайните мобилни номера на Коце Маца, достъпни само за съвсем ограничен кръг от елита на тото мафията в България, обаче не отговаряли.

„И друг път се е случвало. Понеже се крие, Хаджииванов използва еднократни СИМ карти които след това просто унищожава. Той е много хитър и едва ли ще го заловят толкова лесно“, шушукат в престъпните среди.

Коце Маца посочен като един от върховните босове на синдиката от своя авер Уилсън Радж Перумал. Сингапурецът бе пипнат да върти черно тото във Финландия и изпя поименно цялата банда поел Интеопол. По този повод тото мафията обяви награда от 350 000 долара за главата на издайника, който в момента се крие в Унгария със статут на защитен свидетел по разследване на футболната корупция в страната.

Друга версия гласи, че Хаджииванов още преди няколко месеца избягал от Сингапур, след като властите там бяха притиснати да се размърдат по-активно срещу синдиката за черно тото.

Говори се, че Коце Маца в момента е при свои приятели в Африка, където
живеел под фалшива самоличност.

Ходел на сафари в Танзания, където още навремето ловуваха заедно с кумеца си Наско Сираков. Обикалял с пушката из трите най-големи ловни резервата Селсус, Масай и Рунгва. Наскоро в интернет се появиха кадри как Хаджииванов застрелва там огромен слон. Българинът бе представен във видеото като гражданин на Сингапур.

„Той е изкарал поне 30 милиона долара от черно тото. С тези пари може да си купи спокойствие в Танзания или някоя от околните страни до края на живота си“, казват още от предишното му обкръжение.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *