Корумпирани топ ченгета – на заплати при Златко Баретата и Сако! Виж тук:

Златко Баретата напус­кал връзки и подкупи в столичната полиция

  Столични полицаи, докарващи си втора заплата от наркомафията, ще бъдат арестувани до дни, научихе от сигурни източници. В службите тече проверка по оперативни сигнали, че ченгета от различни районни управления в София получават ежемесечни суми между 5 и 10 хил. лв.от структурите на Златко Баретата и Стефан Бонев – Сако.

Срещу рушветите дилърите по кварталите получавали имунитет срещу полицейски проверки и арести. В абонаментната такса е включена и услугата „получаване на предварителна информация за предстоящи акции на службите по линия на борба с наркотрафика“. Предлагала се и екстрата „елиминиране на конкурентни дилъри“ чрез поръчкови арести.

Именно поради тази причина от година насам всички операции срещу трафиканти и продавачи на наркотици в столицата се провеждат основно от ГДБОП, за да няма теч на информация към криминалните структури.

Сако полз­вал две ченгета -Танацов и Помияра

Най-смущаващо било положението в 3-то РПУ, което отговаря за определяните като високорискови квартали „Красна поляна“, „Разсадника“ и най-вече „Факултета“. В циганската махала, в която живеят над 50 000 цигани, от години не могат да се сетят да е имало акция срещу дилъри. А ежедневно там се продава хероин и марихуана на над 5000 наркомани, което обаче по нищо не личи от сводките на МВР. Източници разкриват, че един от корумпираните униформени от районното кара баровска лимузина „Ауди“ А6 и ходи на работа с часовник „Ролекс“. Друго корумпирано ченге с прякор Гегата пък прибирало по 20 бона месечно от наркобарони, тъй като им вършело разнообразни услуги и редовно им снасяло информация за текущи разследвания.

Огромен скандал с ченгетата от същото Трето полицейско управление избухна през октомври 2009 г. Тогава в съдебна зала един от свидетелите срещу престъпната група „фирмата“ на Златко Баретата хвърли бомба с твърдението, че всеки месец полицаи от районното са прибирали между 5 и 8 хил. лева от Златко Баретата.

Златомир Иванов имал добре работещи приятелства и с униформени служители на Шесто РПУ, се разбра от достоверни източници. Столичен бизнесмен, пожелал анонимност, разкри, че преди две години подал жалба в управлението, намиращо се на бул. „Бъкстон“ за брутално изнудване и заплахи, които са му отправени от личната охрана на мафиота. Вместо, както е нормално, по сигнала да бъдат взети мерки и да бъдат привикани на разпит мутрите на гангстера, полицията насочила вниманието си към жертвата. Бизнесменът бил посетен от полицаи от Шесто в офиса си, които деликатно му казали, че няма смисъл да се занимава с Баретата и по-добре да си оттегли жалбата.

Златомир Иванов имал и перфектни позиции през изминалите години в отдел „Наркотици“ в СДВР, твърдят разследващите. Един от бившите полицаи, работещи там – Антон Попов – Тони, бил засечен да предава информация намафиота за предстоящи акции. В края на 2007 г. служители на бившата Дирекция „Национална служба полиция“, съвместно със СДВР са подготвяли акция срещу наркоразпространители в района на кварталите „Лагера“ и „Красно село“. Двете служби са действали съвместно по изключително достоверен сигнал, подаден от агент на службите в обкръжението на Баретата, че в блок в кв. „Лагера“ има депо за продажба на хероин.

Основният дилър е син на шефка на известна фондация, бореща се срещу насилието над жени и деца. Антон Попов обаче предупредил бившата барета и акцията пропаднала.

Впоследствие ченгето Тони разширява списъка си от спонсори и започва да получава рушвети и от хората на Антон Петров – Хамстера и Димитър Митров – Митко Полицая. Тони Попов беше арестуван през май миналата година по време на акцията на ГДБОП срещу трафик на жени и склоняване към проституция. Заедно с него в ареста тогава попаднаха Митко Полицая и цялата му група.

Източници на вестника от ъндърграунд средите разкриха, че в момента най-силни позиции по кварталните управления и Столичната дирекция на полицията държи циганинът Стефан Бонев – Сако. Той работил основно с две ченгета. Единият бил с фамилия Танацов, а на другия прякорът му е Мишо Помияра.

И двамата разпъвали чадър над хората на наркомафиота. Дилърите на Сако продават хероин и амфетамини основно в жилищните мегакомплекси „Люлин“, „Надежда“ и „Обеля“, които са под контрола на Девето и Второ РПУ.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *