Кмета на Елин Пелин – Янко Янков, ликвидиран по нареждане на Пешо Сумиста

Петър Стоянов - Сумиста

  Бандата за смърт на Петър Стоянов – Сумиста ще бъде обвинена за още няколко екзекуции след приключването на съдебния процес „Килърите“, който се гледа в Шуменския съд, научихме от свои източници в МВР.

Криминалистите са събрали солидни доказателства, че Пешо Сумиста и дясната му ръка Васил Костов – Кеца стоят зад убийствата на самоковския бизнесмен Стоян Стоянов, ликвидиран през пролетта на 2009 г. и на Янко Янков, кмет на Елин Пелин. Градоначалникът бе разстрелян със 7 куршума на 10 януари 2007-а в двор на къщата си в село Мусачево.

Освен за тези две екзекуции „Килърите“ ще бъдат обвинени и за други три разстрела, които не попаднаха в обвинителния акт срещу бандата на Пешо Сумиста, изготвен от прокурор Ася Петрова. Става въпрос зг атентата срещу Юри Галев както и за смъртта на двамата наемни убийци Георги Георгиев и Владимир Филев.

Кметът на Елин Пелин - Янко Янков

Преди година и половина останките им бяха откри край село Железница. Криминалистите са категорични, че Георгиев и Филев са екзекутирани по заповед на Пешо Сумиста, тъй като бяха разкрити като физически екзекутори на шуменския бизнесмен Румен Рачев. За да не пропеят срещу началниците си Петър Стоянов и Васко Кеца, двамата престъпници бяха екзекутирани.

Антимафиоти разкриват, че доказателства за петте „нови“ убийства на „Килърите“ отдавна са събрани, но умишлено не били прикрепени към процеса в Шумен, тъй като съдебната сага щяла да се проточи с години и трябвало да се разпитват още десетки свидетели. „И без това процесът срещу Пешо Сумиста и бандата му е най-мащабният, като изключим делото „Наглите“. Адвокатите на подсъдимите дълго протакаха процеса срещу тях, едва в края на миналата седмица започна пледоарията на прокуратурата“, коментират следователи.

Пешо Сумиста, Васил Костов – Васко Кеца и останалите разбойници от фабриката за смърт са обвинени за убийствата на енергийния бизнесмен Борислав Георгиев, адвокат Петър Лупов и бизнесмена Румен Рачев, както и за няколко палежа и побоя.

Според наблюдатели на процеса солидните доказателства, представени от прокуратурата, няма как да бъдат игнорирани от съдебните заседатели и Пешо Сумиста ще получи минимум 70 години затвор – по 20 за всяко поръчано от него убийство и общо 10 години пандиз за три умишлени палежа и четири побоя. Присъда от минимум 50 години затвор се очаква да „лапне“ и Васил Костов – Васко Кеца. Третият ключов обвиняем в процеса – търновският лихвар и бивш банкер Георги Вълев, ще се отърве „само“ с 40 години пандиз за участието му в екзекуциите на адвокат Лупов и на Румен Рачев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *