Киро Японеца отмъщава за предателството на бившия си ратай – Сако!

Кирил Киров - Японеца

  Гангстерът от ромския квартал „Факултета“ Кирил Киров – Японеца е в основата на ареста на Стефан Бонев – Сако, обявен за човек на Маргините и основен пласьор на дрога в София.

Японеца е известен от години насам като играч номер 1 на пазара с наркотици, на когото се отчитат мургавите дилъри. Преди десетина години един от тях е Стефан Бонев – Сако.

Днес той е разследван за трафик на наркотици и често престоява в ареста.

„Сако тръгна с Маргините преди 4-5 години и се отдели от Японеца, но нямаше неговите връзки в полицията. Киро винаги е бил с чадър от МВР, поне от ареста си през 2003 година насам. Всички от махалата му се отчитаха – дрога, проституция, кражби. Сако реши, че повече няма да плаща на Японеца, и си намери нов покровител. Свърза се с Големия Маргин“, разказва жител на „Факултета“.

Стефан Бонев - Сако

След като Сако се отделил от Японеца, започнал да навлиза в нови територии и с помощта на новия си покровител завзел пазара на кока в някои от столичните заведения, свързани с Маргините.

Хора, които познават Японеца, разказват, че той не можел да преглътне предателството на бившия си подчинен, но не се осмелил да говори с Маргина по този въпрос. Затова изпращал други от подчинените си нарколейтенанти да топят периодично Стефан Бонев – Сако в полицията. Сако обаче се научил на бизнеса от Японеца и не се докосвал до дрога а само контролирал хората си, за да не го хванат с наркотици.

Той успява да се задържи извън орбитата на Японеца две години и е арестуван месеци преди убийството на радиоводещия Боби Цанков. Поводът – настигнал го с колата си край НДК и го заплашил да не клевети Маргините. След тази случка Сако лежи в ареста няколко дни и е пуснат.

Арестуван е отново през 2011 година. Хора на Японеца твърдят пред МВР, че Сако ръководи групата на Милен Даврански – Катерицата, което според адвокатите му е пълна измислица.

Ченгетата намират и удобния свидетел за това – Веселин Христов – Кубинеца, който е един от тази група.

Той веднага е пуснат на свобода, а Сако и Катерицата лежат повече от година зад решетките и губят позициите си в София.

„Японеца няма далавера да топи Сако, направил го е от злоба. Той движи международни канали за трафик на наркотици, мрежите в София не го интересуват. Приел е лично предателството на Сако, защото го е учил на занаят. Сега Стефан Бонев е извън бизнеса, защото постоянно го следят“, разказват в ромския квартал „Факултета“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *