Кирил Чавдаров – Дългия е похитителят на Лара, разкри МВР

Моника Добринова и Лара

  Люлинският бандит Кирил Чавдаров с прякор Дългия е босът на новата банда за отвличания „Наглите 2″. Това сочат оперативни данни на спецслужбите, се разбра сензационно от приближени източници. Ченгетата проверяват версията, че Киро Дългия стои зад похищението на 10-годишната Лара, дъщеря на кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо.

Около престъпника от „Люлин“ имало десетина мъже, обединени в брутален гангстерски синдикат.

„Почти всички от тази банда са работили в миналото за легендарния крадец Йордан Цонков -Джиджи. Сега тартор на бандата е Киро Дългия“, твърдят антимафиоти. Хората ма Кирил Чавдаров са заподозрени и като автори на десетки жилищни обири, като и въоръжени грабежи.

Засега най-зловещото престъпление на гангстерите е похищението на Лара Банева Дъщерята ма Брендо бе отвлечена на 5 март пред дома си в квартал „Бояна“ и освободена след 47 дни плен, след като семейството й плати откуп от над 500 000 евро.

Официално бруталното посегателство над Лара все още се води в графата „неразкрити“. Криминалистите обаче са съвсем близо до залавянето на бандитите, разкрива източник от службите за сигурност.

Легендарният люлински крадец Йордан Цонков – Джиджи бил тартор на групата на Дългия, преди да го надупчат показно в автомобила му

Ключови за разследването са два автомобила – джипът „БМВ“ Х6, в който беше напъхана Лара ма 5 март и сивият „Фолксваген Голф“ 4, е който дъщерята на Брендо беше освободена.

В ГДБОП има данни, че похитителите са отвлекли Лара с джип, който се оказал собственост на поп певицата Лилана. Скъпото возило на изпълнителката беше откраднато на 21 септември 2010 а на паркинг в столичния квартал „Овча купел“.

Лилана спряла луксозния си високопроходим автомобил на паркинг в 20,20 часа вечерта. Наложило се за малко да слезе, като оставила запален двигателя и ключът в стартера. Докато обаче се усети, върху нея се нахвърлят двама маскирани мъже с пистолет, като я повалили на земята. Първо я заплашили да не крещи, след което и нанесли няколко удара в тялото за сплашване.

Крадците се метнали в запаленото возило и отпрашили в неизвестна посока. След като отминал първоначалният шок, Лилана подала сигнал в 6-то РПУ. Певицата разказала, че джипът е лизингов и е застрахован, при нападението тя не беше пострадала. От СДВР тогава се зарекоха, че издирват под дърво и камък авторите на въоръжения грабеж.

Стана ясно, че след 21 септември 2010 г. до отвличането на Лара от джипа е нямало никаква следа. Въпреки че колата била официално обявена за издирване от МВР, тя не е намерена и до сега. Собствениците на джипа не се получавали и телефонно обаждане за откуп. Според служител на полицията, с който журналисти разговаряха, за първи път информацията, че Лара е похитема с бившия джип на Лилана е подадена в МВР от агент на службите в началото на април тази година, близо 20 дни преди детето да бъде върнато.

Бизнесмените Константин Атанасов и Огнян Дилов спасили се от отвличане

Това бил и първият пробив в разследването. Още в края на 2010-а в Столичната дирекция на вътрешните работи е работено по версията, че колата на изпълнителката е открадната от люлинската група на Киро Дългия.

Това автоматично поставя гангстера като заподозрян №1 и за похищението на Лара.

При освобождаването на момиченцето престъпниците използват краден „Фолксваген Голф“ 4, сив на цвят. Колата е била тунингована с баровски скъпи джанти и 19-цолови гуми. Има данни, че е открадната от квартал „Западен парк“ в края на миналата година. Апашите отново са били от бандата на Киро Дългия. Тези факти донякъде потвърждават и официалната позиция, разпространена преди месец от МВР, че детето на Брендо е отвлечено не от членове на старата група „Наглите“, а от съвсем нова банда.

Различни експерти, дори предложиха, че новата група е далеч по-интелигентна и опитна от опандизените си колеги. „Хората на Киро Дългия вероятно са изчели внимателно всеки лист по делото „Наглите“, за да не повторят грешките на Поли Културиста и компания“, убедени са криминалистите.

Неофициално от МВР коментират, че групата на Киро Дългия и лично той, са авторите и на още едно престъпление, станало малко след като Лара беше освободена. На 29 април тази година въоръжени и маскирани лица опитаха да отвлекат столичните бизнесмени Константин Атанасов и Огнян Дилов.

Те бяха нападнати в подземен гараж в столицата. Дилов и съдружникът му Атанасов слезли в паркинга на жилищната кооперация, в която живеят и именно тогава били атакувани от терористите.

Баровците обаче открили огън по нападателите си и разбойниците си плюли на петите.

Научихме от достоверни източници, че люлинският бандит Кирил Чавдаров – Дългия трябвало да бъде арестуван още през януари 2011 г. заради въоръжен грабеж наполовин милион лева.

Вместо това белезници щракнали на ръцете на Кирил Симеонов – Киро Дългия, който е бивш командос.

„Люлинският бандит извърши въоръжен грабеж в казино „Перла“ в столичния квартал „Красно село“ и задигна 420 000 лева, след като преби управителя на комарджийницата Явор Демирев. Месеци по-късно полицаите арестуваха бившата барета Кирил Симеонов – Дългия, тъй като направиха грешка“, разкриват запознати.

Любопитна подробност е, че бившият командос е натопен за престъпление, което не е извършил от… гаджето на люлинеца Киро Дългия. В показанията си пред полицията дамата посочва като автор на грабежа не тъпкача си, а бившата барета, който също е неин познат и е със същото име и прякор.

Източници разкриха, че новата люлинска група за похищения е подготвила списък със следващите жертви. В ъндърграунд средите се говори, че след Лара ще бъде отвлечено детето на друг заможен българин.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *