Килър пробва да обезглави Сретан Йосич в белградския пандиз

Сретан Йосич остава в затвора, макар че си беше издействал освобождаване по медицински причини

  Сръбският топ мафиот Сретан Йосич оцеля по чудо в пандиза след опит за атентат срещу него в Белградския затвор. Неуспешният опит за екзекуция на Йоца Амстердама се е състоял в началото на май, но едва в началото на седмицата затворническите власти в Сърбия признаха за инцидента.

Нападението над Сретан Йосич е извършено от страховития килър на Земунския клан Сретко Калинич – Сретко Звяра, който лежи в дранголника по обвинения в 8 мафиотски убийства. Името на Сретко Звяра се свързва и с екзекуцията на сръбския премиер Зоран Джинджич, както и с още поне 15 недоказани убийства.

„Сретко Звяра пробва да обезглави Сретан Йосич с огромна керамична плоча, наточена като циркуляр. По време на сутрешна обиколка на лишените от свобода в Белградския затвор Сретко се отскубна от надзирателите, ивади изпод блузата си керамичното оръжие и се нахвърли към Йоца. В последната секунда Сретан покри главата и шията си с ръка, която беше цялата нарязана от острата като бръснач керамична плоча убиец“, свидетелстват пред сръбски журналисти надзиратели от затвора.

Сретко Калинчич – Сретко Звяра, едва бил усмирен от над­зирателите да не убие Йосич

Сретко Звяра с мъка бил усмирен от трима надзиратели, наемният убиец извадил пила, с която пробвал безуспешно отново да се нахвърли срещу Сретан Йосич. След инцидента в службите за сигурност в Сърбия постъпи информация, че Йоца Амстердама е осъден на смърт от Земунския клан и че Сретко Звяра приел мократа поръчка срещу 150 000 евро, които прибрал извън затвора неговият кумец – Никола Бойович – Вампира.

Само седмица след неуспешния опит за убийство на Сретан Иосич кумецът на Сретко Звяра, прибрал парите за мократа поръчка, показно бе ликвидиран в центъра на Белград с 10 куршума в главата. Разстреляният Никола Бойович е брат на физическия убиец на Зоран Джинджич – Лука Бойович.

Заради опасения на сръбските власти от нова гангстерска война в Белград готвеното освобождение на Сретан Йосич от затвора бе отменено. Йоца се готвеше да излезе на свобода, след като си издейства медицинска експертиза, че страда от исхемична болест на сърцето.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *