Категорично: Чеци е накиснат за убийството на Яна по схемата “Белнейски”

Николай Русинов - Чеци

  Николай Русинов е закован със същите методи, по които ченгетата намериха виновник и за убиеца на сестрите Белнейски. Без никакви други доказателства хванали съкилийника му от ареста и го принудили да лъже, че Чеци разказал за убийството. Сигурно са му обещали да го оправят за извършеното от него престъпление в замяна на показанията му.

Делото ще рухне, защото единственият свидетел е затворник, който лъже“, категоричен е запознат с материалите срещу Николай Русинов – Чеци.

Той е обвинен за убийството на Яна Кръстева, открита мъртва в Борисовата градина през лятото на 2011 година. Трупът на момичето е намерен в храсти близо до стадион „Васил Левски“, Яна е смляна от бой, преди да издъхне.

Яна Кръстева

Разследващите веднага откриват с кого е била, преди да умре – 34-годишният тогава Николай Русинов, по прякор Чоци. Той е заминал в Турция и затова не е арестуван. Връща се и го закопчават. Малко след това го пускат, защото няма доказателства срещу него. Той признава, че е правил секс с Яна и после си е тръгнал, като я е оставил да спи в храстите, което за нея не било проблем, защото е водила разюздан живот.

След като пускат Чеци, е арестуван клошарят Пламен Трифонов, който стои няколко месеца в ареста с обвинение за убийството на момичето.

„Вдигна се шум около това убийство и на полицаите от СДВР е заповядано на всяка цена да намерят виновник за смъртта на Яна. Същият е случаят с Лазар Колев, обвинен за убийството на сестри Белнейски. Дори Чеци и Лазар Колев да са убийци, полицията няма никакви доказателства за това“, разказва източникът ни.

След като бездомникът Пламен Трифонов е пуснат от ареста и са свалени обвиненията му, Чеци отново е арестуван. Тикнат е в килия с човек на полицията, който има задача да изкопчи от него информация и да стане свидетел по делото. Същото се случва и с Лазар Колев, който е настанен с Владимир Славов – Иширковеца. Последният е окичен с микрофони в килията и всичко се записва.

Така без други доказателства прокуратурата обвинява както Лазар Колев, така и Чеци за убийства само по показанията на техните съкилийници от следствените арести. Петър Велинов, с когото е лежал Чеци, разказва пред съда на първото заседание, че Русинов четял литература за некрофилия, която така и не е открита в килията му. Твърди още, че Чеци обичал да бие жените, когато прави секс с тях, но за това няма запис на СРС-та и твърдението увисва във въздуха. Източникът е категоричен, че всичко това е удобно на полицията и странно съвпада с тезата й, че Русинов е умъртвил момичето по време на секс.

Другата теза, с която разследващите се опитват да замажат случая, беше, че след като Чеци си тръгва, клошарят Пламен Трифонов открил пияната Яна, изнасилил я и за да сломи съпротивата й, я убил.

В края на тази седмица Чеци отново ще застане пред съда, а защитата му е категорична, че ще бъде оправдан.

„Прокуратурата ползва криминално проявени лица за свидетели срещу обвиняеми, за които няма други доказателства. Това не е само по делото за убийството на Яна Кръстева. Масово го правят. Тази порочна практика трябва да престане, защото след оправдателните присъди България плаща огромни обезщетения.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *