Йоско Костинбродския остава в затвора

Йосиф Йосифов – Йоско

  Обявеният от МВР за наркобос и гангстер Йосиф Йосифов – Йоско от Костинброд остава за постоянно в ареста въпреки молбите му да го пуснат вкъщи, научихме от приближени. Той бе заловен в Гърция върнат у нас през февкруари след няколко години издирване от Интерпол. Йоско избяга от България, преди да фестуват групата му за разпространение на наркотици, както направиха Малкия Маргин и Таки.

Отлично осведомени източници от МВР, които вече са бивши служители, твърдят, че е предупреден от техни колеги и затова е духнал.

Според тях през 2010 година Йоско се възползвал от бягството на Таки и ареста на Златко Баретата и решил да завземе наркопазара в София. В престъпната група участвали над 10 души, сред тях и 20-годишният му син Иван. Докато Йоско е издирван в цял свят, колегите му от бандата стояха 2 години в ареста и Специализираният съд ги пусна на свобода с парични гаранции. Сега единственият, който е зад решетките, е самият Йоско. Според прокуратурата той е лидер на групата за разпространение нанаркотици.

Йосифов е депозирал две молби за освобождаване от ареста, но от съда засега отказвали да го пуснат, за да не притиска свидетелите срещу него. Част от групата му го предала и дала показания, за да се размине с условни присъди.

Той беше съден и оправдан за отвличането на хърватина Иван Може и за незаконни оръжия. Подозиран е, че има пръст в убийството на Фатик, както и в стрелбата в ресторант „Пчела“ преди 10 години, където вечерял висаджията Николай Цветин.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *