Йоско бяга в Турция!

Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския
Йоско и бандата му ще бъдат съдени за наркотрафик

  Костинбродският бандит Йосиф Йосифов – Йоско планира бягство в Турция, научихме от негови авери. Бруталният престъпник, който към днешна дата все още се намира в следствения арест, вече старателно е подготвил почвата за бъдещото си бягство.

Йоско не случайно е избрал Турция. Там са няколко от най-близките му партньори, с които върти „бизнес“ още от края на 90-те години. Гангстерът от Костинброд при това спечелил доверието на комшиите, защото досега винаги е бил коректен с тях.

В началото на годината Йосифов изпратил свой емисар в Турция.

В Анкара пратеникът се срещал с представители на една от мощните местни мафиотски фамилии. Директно ги попитал дали ще скрият Йоско за известно време, докато реши проблемите си с правосъдието в България. Турците отговорили положително. В предградие на Анкара ятаците вече подготвили тайна квартира за нашенския бандюга.

Комшиите явно отчитат заслугите на Йоско и затова са така отзивчиви.

В момента той мълчи като риба и дума не обелва за връзките си с източния подземен свят. А те са доста интересни и опират до бизнес с наркотици за милиони долари!

Костинбродският гангстер планирал да се скрие в тайна квартира в турската столица Анкара
Костинбродският гангстер планирал да се скрие в тайна квартира в турската столица Анкара

Престъпникът, както е известно, е обвинен от прокуратурата, че е тартор на организирана група, която пласира опиати. Наркобандата му е сформирана през 2008 г., с цел да завладее пазара в Костинброд и околностите. През следващите две години дилърите му пласират вече и в столичните квартали „Люлин“ и „Надежда“, както и в няколко села край София.

По това дело прокуратурата е успяла да ангажира 20 анонимни свидетели. Според разказите на двама от тях групата на Йосифов искала да навлезе и в столичните квартали „Хиподрума“, „Лагера“, и района около „Пирогов“.

МВР разбива бандата през юни 2010 г. Йоско бяга малко преди ченгетата да стигнат до дома му. През следващите години се крие в Гърция. Залавят го в Солун в началото на 2013 г. и го връщат у дома.

В ареста Йоско остава ням, когато ченгетата го питат откъде купува хероина. Мълчи дори когато му предлагат изгодна сделка, но с условие да издаде партньорите си. Костнибродският престъпник явно добре си е направил сметката, защото оперативни данни сочат, че дрогата е вземана точно от партньорите му в Турция и по-конкретно от митичните братя Саид.

Филип Найденов - Фатик
Филип Найденов – Фатик

С това заслугите на Йоско към комшиите обаче не свършват. Името му е замесено в дълъг списък с убийства. Крайната цел на всички тези разстрели с неговото пряко или косвено участие през годините е една – маститите босове от мюсюлманския свят елиминират неудобните си конкуренти и партньори в България и поставят на тяхно място свои послушници. В тези кървави упражнения Йоско доста им е помагал, както показва прегледът на миналите събития и затова сега разчита на турската братска помощ.

В службите върви версия, че през 2003 г. митичният Филип Найденов – Фатик е разстрелян по поръчка на голям бос от мюсюлманския подземен свят, а изпълнението на този акт е дадено на Йоско и хората му. Бабата беше гръмнат на 19 август 2003 г. на кръстовището на булевардите „България“ и „Гоце Делчев“ в София. Месец по-късно разследващите разполагаха с неоспорими доказателства, според които той е бил ликвидиран от групата на Йоско Костинбродския. В екзекуцията са взели участие и двама от най-доверените му хора – Асен Петров – Шаки и Иво Богьовеца.

През септември 2003 г. Йоско беше арестуван и му повдигнаха обвинение за разстрела на Бабата. Заедно с него в ареста попаднаха Богьовеца, Борис Арсов – Борчо, Шаки, Данаил Георгиев -Джаки Ръчичката и брат му Стефан Георгиев. Но групата бе пусната бързо на свобода поради липса на достатъчно доказателства. В течение на няколко месеца Шаки и Борчо бяха убити с цел отмъщение.

За разстрела на Фатик обаче има и друга версия. Според бивши антимафиоти, участвали в разследването, той е задействан от Братя Галеви. Ангел Христов и Пламен Галев обаче реално са били подизпълнители. Те само наели Йоско, разкриват нашите източници, а истинските поръчители са наркобосове от световен мащаб, идващи от Изтока. Те отстранили Фатик, за да поемат неговите контрабандни канали за амфетамини.

Разбработка в службите сочи още, че бандата на костинбродския изверг е поемала и други поръчки от мюсюлманския свят. Сред тях са разстрелите на Фейсал Мохамед Закка и Матар Фарай Ал Дулех, извършени през ноември 2002 г. в столичния квартал „Лозенец“. В актива на престъпниците е и убийството на 35-годишния сириец Омар Нану, екзекутиран с 4 куршума в София.

Още два разстрела на араби се приписват на Йоско. В началото на 2005 г. в квартал „Красно село“ е ликвидиран близкият до Фатик ливанец Самир. През същата година на Петте кьошета в столицата е очистен и 39-годишният палестинец Махмуд Хасан ал Еиде. Той е в полезрението на спецслужбите след съвместна операция между България и Германия. Тогава срещу него е заведено дело за трафик на 7 кг наркотици, скрити в куфари. Малко по-късно арабинът променя името си с българското Мартин Хасан Дойчев, но не успява дълго да се порадва на новата си самоличност. С този актив досега Йоско не случайно праща хабери на явките си в Анкара.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *