Ицо Исуса – анонимен свидетел по делото срещу Таки

Христо Вартерян-Исуса

  Дясната ръка на Таки – Христо Вартерян-Исуса, ще бъде защитен свидетел по делото срещу бившия си шеф, се разбра от магистрати.

Очаква се до няколко месеца обвинението срещу наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки да бъде внесено в специализирания наказателен съд.

Въпреки че Таки е в Дубай и няма да го върнат у нас, той ще бъде съден задочно, както се случи навремето с бургаския сикаджия Пламен Дишков-Кела.

В същото време голямата мистеря около групата на Таки е, къде се намира и дали е жив Ицо Исуса, който е сред най-6лизките му хора в наркоразпространението. Официално се води безследно изчезнал, но не го търсят нито с Интерпол, нито с европейска заповед за арест..

Източник твърди, че Исуса е жив и здрав, намира се в чужбина и е под постоянния контрол на ГДБОП. Точно затова не е пуснат за издирване. Той най-вероятно ще се размине с обвинение и ще стане защитен или анонимен свидетел срещу Таки.

Христофорос Аманатидис-Таки

Тази схема вече беше отработена с делото срещу Любомир Костадинов-Младежа и аверите му Църи и Психото. Те са с присъди от 3 до 7 години на първа инстанция. Младежа, Психото и Църи също са част от бандата на Таки, но заемат по-ниски позиции в наркоразпространението. Анонимни свидетели срещу тях бяха други техни бивши колеги – Стъкларя и Мирката от „Люлин“, които и до днес са недосегаеми за правосъдието. Защитени свидетели, които дават показания за приятелите си, има в делото „Наглите“. Там един от най-бруталните похитители – Валентин Михайлов-Ихтиманския закова с показанията си останалите и спаси делото от провал. В замяна получи свобода и нова самоличност.

Според запознати сега същото се очаква да се случи и с Христо Вартерян-Исуса. На него му е предложена сделка по същата схема -дава показания за Таки и останалите, които ще бъдат съдени, а той получава статут на защитен свидетел.

Ченгетата не успели да пробият Любо Чука, верния бодигард на Таки, и затова се насочили към по-хитрия и склонен на сделки Исуса.

Ченгетата не склонили Любо Чука да топи авери

Според негови познати от квартал „Люлин“ Исуса и МВР като нищо ще разиграят цирк, който е предварително съгласуван с наркобоса Таки. Той също е информатор и доверено лице в престъпните среди на ръководни кадри в ГДБОП. Версията е, че Таки ще бъде съден задочно, но няма да лежи в затвора, защото е в контакт с ГДБОП.

Исуса ще даде показания срещу него, за да се замажат очите на съдиите от наказателния съд, че прокуратурата и МВР са се постарали, а накрая с ниски присъди зад решетките ще се окажат отново наркодилъри на дребно ниво. Ицо Исуса вече е съден за грабеж, но е оправдан. Таки е с чисто съдебно минало, което ще е смекчаващо вината обстоятелство за по-малка присъда. Другата голяма загадка е съдружникът на Таки Красимир Каменов-Къро. Съпругата му Светлана минава за близка до ГЕРБ. Тя държи паркинги в София, включително и този на зала „Армеец“. Къро и Исуса не се издирват по никакъв начин от полицията. Според бивши ченгета от ГДБОП това означава, че са под контрол и с тях се работи на високо ниво.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *