Извергът Чеци съжалявал, че не прикрил по-добре следите от престъплението

Николай Русинов - Чеци

  Николай Русинов – Чеци най-сетне ще бъде закован за убийството на Яна. Прокуратурата разполага с куп доказателства срещу изверга, който е обвинен, че изнасилил и удушил 28-годишното момиче в Борисовата градина миналото лято. На мястото на зверското престъпление е имало куп отпечатъци, семенна течност и друг биологичен материал от Чеци. Прокуратурата разполага и със свидетелски показания.

Уличаващи вината му се оказаха 5 косъма, намерени върху трупа на Яна. Според разследващите те са попаднали там не по време на секс играта между Русинов и момичето, а след като тялото й е било завито с одеяло от убиеца.

Яна Кръстева

Че Чеци е убил Яна, твърди и свидетел на прокуратурата. Той е бил съкилийник на изверга в продължение на 4 месеца от май до септември. Петър Велинов бил задържан за кражба и настанен в килията на Русинов. Според апаша двамата не били особено близки. В един от редките им разговори около престъпните деяния, за които са арестувани обаче, Русинов изплюл нещо, което съкилийникът му сметнал за признание, че е виновен.

Чеци обяснил, че горко съжалява, задето позволил да го хванат. По думите му, ако се бил постарал малко повече да не оставя лични вещи на мястото на престъплението, нямало да ги пипнат. „Сам съм си виновен, че ме задържаха, защото не изхвърлих бутилката от уиски“, заключил Русинов пред съкилийника си. Признанието навело Велинов на мисълта, че Чеци е искал да почисти около тялото на Яна. Причината за това би могла да бъде само фактът, че престъпление вече е било извършено, докато той е бил с момичето. Това и го накарало да отиде в прокуратурата да даде показания срещу Русинов, след като през септември бил освободен от ареста.

Апашът твърди още, че Чеци е опасен и лош човек. Заниманията му в килията се свеждали до четене на сатанинска литература и трупане на омраза към света. Освен това, гледал с удоволствие садистични филми и харесвал най-много сцените на насилие. Веднъж двамата гледали филм по телевизията със садомазо сцени, а Чеци изключително много се възбудил и дори заявил, че сексът без насилие не е никакъв секс.

Тези показания обаче едва ли ще са пиронът в ковчега на Русинов. Въпреки желанието на разследващите да придадат тежест на показанията на Велинов с разпит пред съдия, наблюдаващият прокурор Стефан Рачев е отказал. Според обвинението имало достатъчно други доказателства за това, че той е убил Яна, че не било нужно да се компрометира следствието със свидетели престъпници. Думата на затворниците не тежала много пред съда, защото те често били готови да сътрудничат на прокуратурата, само и само да се отърват с по-лека присъда за собствените си деяния.

Основното доказателство на прокуратурата срещу Чеци е твърдението му, че е оставил Яна жива на развиделяване. Съдебномедицинска експертиза установи, че смъртта е настъпила между 2 и, 6 ч, а справка от Националния институт по метеорология и хидрология – че в този ден слънцето е изгряло в 5,57 ч.

Обвинението е категорично, че тогава Чеци е бил на мястото, тъй като мобилният му телефон е засечен в района на местопрестъплението.

Ако доказателствата издържат, Чеци може да бъде осъден на доживотен затвор. Толкова се предвижда за убийство, извършено с особена жестокост и мъчения за жертвата, в каквото е обвинен той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *