Златко Баретата организирал палежа на нощния бар „Уейк Ъп“ в подлеза на НДК

Златко Баретата

  Мафиотският бос Златомир Иванов – Златко Баретата е разследван от МВР като възможен поръчител на пожара, който избухна в подлеза на НДК преди десетина дни.

Тогава почти изцяло изгоря нощният бар „Уейк Ъп“, а при атентата тежко пострада 36-годишен охранител, който и до днес се възстановява в „Пирогов“ от тежките обгаряния. Криминалисти разкриват, че заведението е атакувано с коктейл „Моллотов“ и с туби бензин, като извършителите на умишления палеж са били трима маскирани мъже.

Според ченгетата нощният бар „Уейк Ъп“ е подпален не заради битка между конкурентни заведения, каквито бяха първоначалните подозрения, а заради неуредени взаимоотношения между търговци на дрога.

Три туби бензин опожариха заведението

Оказа се, че неформален собственик на заведеиието „Уейк Ъп“ е мастит дилър на кокаин, който само допреди 3 години е работил под шапката на Златомир Иванов – Златко Баретата. След задържането на бившия командос и разбиването на гангстерската му организация „фирмата“, дилърът сменил началника и започнал да работи за варненския бос Иво Гела.

Според мълвата, която се носи в ъндърграунда, подпалвачите на нощния бар „Уейк Ьп“ са получили поръчка не директно от Златомир Иванов – Баретата, а от дясната му ръка Мартин Станков – Рашо, който в момента излежава стара присъда в затвора в Казичене. Рашо обаче едва ли би действал без знанието на началника си категорични са познавачи на подземния свят.

Любопитна подробнос е, че преди около 2 години Димитър Вучев – Демби навивал избягалия от структурите на Златко Баретата дилър да стане защитен свидетел в процеса срещу екскомандоса. Той обаче отказал и даже потърсил за помощ Георги Семерджиев – Жоро Шопа, дясна ръка на кокаиновия крал Евелин Банев – Брендо. Познанството между мастития дилър в организацията на Златомир Иванов и Жоро Шопа е покрай стопанисването на летния бар „Уейк Ъп“ в курортното селище Лозенец.

На книга собственици на „Уейк Ъп“ са двама човека – Здравко и Вальо Евреина. Техните досиета обаче са чисти и двамата не са били подозирани като търговци на дрога от МВР, обясняват криминалистите. Реалният бос обаче бил именно дилърът на дрога, който отговарял за няколко столични квартала в структурата на Златомир Иванов, преди да се оттегли от „фирмата“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *