Застреляният по време на лов Петър Божилов бе смятан за богат, а завеща на съпругата си само дългове

Петър Божилов

  Убитият при ловджийска свада шеф на Национална спортна база Петър Божилов остави в наследство на съпругата си Боряна не милиони, а дългове за близо 200 000 лева. Това разкриват потресени близки до семейството на 49-годишния бивш гребец.

Петър Божилов, който преди 2 седмици бе застрелян с един куршум от 71-годишен бивш военен в местността Елата край Плана планина, бе смятан за чутовно богат от колегите си в спортното министерство. Съдружия със Златко Баретата и други „добре облечени“ бизнесмени, както и стопанисването на 40 декара площ на пазара „Илиянци“ караха мнозина да вярват, че Божилов е подсигурил старините дори на внуците си.

Уви, оказа се, че това не е така – милионите на Пепи Поялника, както бе наричан спортният шеф, мистериозно изчезнаха след убийството му. В банкови сметки на злополучния ловец са открити едва 45 000 лева. Парите обаче ще отидат за погасяването на кредит от 200 000 лева, който шефът на Националната спортна база теглил преди две години, за да купи морско жилище за семейството си в Свети Влас.

„Апартаментът е в комплекс на братя Диневи и е изплатен едва наполовина. Всяко лято Пепи отдъхваше на Свети Влас с жена си Боряна и със сина си Александър, който е на 15 години“, спомнят си близките на покойния спортен бос. Пред тях Божилов неведнъж е споменавал, че държи парите си в обществени трезори, а не в банки, тъй като не можел да декларира реалното си състояние заради факта, че е на държавна работа.

Пепи Божилов бил шофьор на Румен Николов - Пашата

Петър Божилов обаче явно е държал в неведение съпругата си Боряна къде крие парите си, тъй като дамата е потърсила след смъртта му негови влиятелни приятели с въпрос дали знаят в кои трезори е внасял авоарите си мъжът й. Пред тях Боряна през сълзи споделила, че ще обяви за продан семейната къща в елитен столичен квартал, тъй като няма възможност да я поддържа.

„Само отоплението и системата за сигурност гълтат по 1500 лева на месец“, оплаква се Боряна Божилова, която никога през живота си не е работила. Синът на покойния Пепи Поялника е ученик в частно школо, където годишната такса за обучение е 18 000 лева.

49-годишният Петър Божилов е бивш състезател по гребане, стигнал дори до националния отбор. Божилов, наричан в спортните среди с прякора Пепи Каръка заради малшанса, който непрекъснато го следвал по състезания, бе съотборник на Пламен Михайлов – Кимбата в ЦСКА. Двамата станаха шампиони на България по канукаяк през август 1995 г., а само няколко месеца по-късно Кимбата бе застрелян.

След смъртта на Кимбата Пепи Божилов стана шофьор на Румен Николов – Пашата, а впоследствие започна работа в печалната Банка за земеделски кредит на Атанас Тилев. Казват, че Пепи Божилов е бил разследван от полицията заради раздадени необезпечени кредити за над 15 милиона долара.

Други пък твърдят, че Пепи Поялника, съвместно с Димитър Джамов, е събирал лошите кредити на банката с бухалка.

Божилов е работил и като треньор по гребане към ЦСКА на обществени начала – без да получава заплата, а само от любов към спорта. Той бил за кратко треньор на Любо Чука и брат му Славчо, ликвидиран през 2005 г. по нареждане на Златко Баретата. Любо Чука бе сред опечалените на погребението на Пепи Божилов.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *