Жертваха моряците на кораба с кокаина в някаква игра за много мръсни пари!

Испански полицаи разтоварват кокаина

  Корабът с кокаина е бил с протекции високо във властта. Сигурен съм, защото от 12 години съм втори капитан, пътувам по целия свят и съм наясно.

Първо, сменено е името на кораба три седмици преди да го хванат. Това става само с молба и разрешение на Изпълнителна агенция „Морска администрация“. По това време вече е бил натоварен с пратката. Някой се е изплашил, че могат да заловят кокаина, и се е опитал да спаси положението. Безумие е да возиш на борда 3 тона кокаин без протекции отгоре. Сега слушам: арестували капитана, корабособственика, някакъв строителен предприемач от София… Това са глупости. Жалко за момчетата на борда. Жертваха ги в някаква игра за много мръсни пари.

Тези думи са на моряк от Варна. Той признава, че колегите му на борда на кораба със сигурност поне са предполагали, че возят нещо нередно, но това е често срещано явление. Освен дрога корабите с български моряци прекарват още нелегално оръжие, цигари и дори забранени химически вещества.

Руслан Колев

Потърсихме за коментар и вече пенсиониран служител на ГДПОБ, който през 90-те години е работил точно по международния трафик на кокаин. Ето как си обяснява той залавянето на 3-те тона кокаин на българския кораб:

„Според мен службите на Испания, които заловиха 3-те тона кокаин на „Св. Николай“, нямат доверие на българското МВР. Предполагам, че нашите са знаели за кокаина и са заблудили колегите си да атакуват кораба по-рано, за да не се стигне до истинския баровец.

Обикновено при залавянето на такава пратка паралелно арестуват големи босове по цял свят. Тук изкарват на преден план фалирал бизнесмен, който най-вероятно е част от веригата посредници и не знае кой стои отгоре. Говорят за Брендо, който от месец е в ареста и няма как да организира товара на коката. Пускат димки за пред хората. Да сте чули нещо за организатора на оня кокаин, дето го хванаха в комбайн на границата в Русе? Няма и да чуете. И с наркотика на кораба ще е същото. Лошото е, че в тази игра ще пострадат моряците.

Дойчин Дойчев

Докато МВР сочи за организатори на трафика Руслан Колев и управителя на фирмата корабособственик Дойчин Дойчев, специализираният съд пусна двамата без мярка за неотклонение.

Според магистратите няма никакви доказателства за това, че те са организирана престъпна група.

Дойчин известен бизнесмен в Бургас, но местните го свързват все със злополучни курсове на кораби.

Преди години е бил част от СДС. Запознати с местните политически интриги твърдят, че е човек на зам.-кмета на Бургас и областен председател на СДС Костадин Марков.

Марков пък минава за близък с ГЕРБ и точно с тези му връзки местните си обясняват поста му в общината.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *