Жабата и Джуката – новите босове на хероина

Габриел Боцев - Жабата
Габриел Боцев – Жабата

  Братята Габриел и Виктор Боцеви, известни с прякорите си Жабата и Джуката и с това, че направиха опит да откраднат хероиновия бизнес от Златко Баретата, се завърнаха с гръм и трясък на родната престъпна сцена.

От няколко месеца гангстерите от „Надежда“ ръководят най-оборотната наркоорганизация в София, а над 50 дилъри продават за тях кокаин, екстази, марихуана и кокаин. Жабата и Джуката са съумели да пробият даже в „меката“ на Бандата на Чуковете – „Люлин“ и днес напълно контролират дрогата в 3-ти, 5-и 7-и микрорайон.

Дневният оборот на престъпното дуо от наркотици е 40 000 лева, а според познавачи на наркопазара през Жабата и Джуката минават около 10 кила хероин на месец двойно по-голямо количество марихуана и около 4-5 кила кокаин. Голяма част от пласираните наркотици се търгуват на едро, като от Жабата и Джуката зареждат почти всички провинциални бандити.

Габриел Боцев - Жабата (вляво) заедно с координатора на хероиновия си бизнес Боби Брадата. Месечно през организацията минават около 10 кила хероин
Габриел Боцев – Жабата (вляво) заедно с координатора на хероиновия си бизнес Боби Брадата. Месечно през организацията минават около 10 кила хероин

Казват, че братята Боцеви продават на едро наркотици даже в Сърбия, като за този пазар отговаря мъж с прякор Брандо. Той изнасял хероин и марихуана в огромни количества.

Габриел и Виктор Боцеви разполагат с наказателна бригада от петима главорези, която се движи с два джипа БМВ Х5. Преди дни разбойниците премазали от бой независими търговци на амфетамин и хероин в „Дружба“, след което техни хора натопили в полицията за побоя Росен Животното, тартор на агитката на ЦСКА. След друга наказателна акция, проведена в „Люлин“ от наказателна бригада на Жабата и Джуката, в МВР бил привикан виден силов бос.

„Двамата братя ползват една и съща тактика от години – пускат анонимни сигнали в полицията срещу свои конкуренти. По този начин завземат необезпокоявано територии“, коментират ужилени от братята от „Надежда“.

Виктор и Габриел стартираха престъпната си кариера като тийнейджъри, когато продаваха марихуана за Златко Баретата.

През 2008-а обаче братята преминаха към организацията на Димитър Вучев – Демби и се съгласиха да станат шпиони на ДАНС. Окичени с апаратура и въоръжени с калашници, яхнали бронирани коли, Жабата и Джуката за отрицателно време подчиниха цяла София. За възхода им спомогна и арестуването на Златко Баретата, и бягството на Таки от България.

В средата на 2009-а Жабата и Джуката отлъчиха Демби от редиците си обявявайки, че той е „кърлеж“, който само смуче от парите им без да върши работа. На място на Демби братята назначиха Боби Симитчийски – Боби Брадата, който днес е координатор на хероиновия им бизнес в София.

Росен Животното е сред натопените от братята от „Надежда"
Росен Животното е сред натопените от братята от „Надежда“

Възходът на братята бе секнат през пролетта на 2010-а, когато цялата им банда от 11 души бе задържана. Част от задържаните все още са в ареста. Виктор Жабата също лежи в Казичене, но почти всеки ден излиза, за да се види с брат си и с Боби Брадата и да координират наркобизнеса.

„Хванаха ги с над 30 кила хероин, но въпреки това делото им се размотава. Жабата и Джуката пък се редуват кой да лежи в затвора – казано им е, че само единият от тях може да бъде вън и затова ту единият влиза за 4-5 месеца в пандиза, ту другият…“, разкриват запознати с наркоимперията на двамата братя от квартал „Надежда“.

От началото на годината в различни районни управления в София са получавани доста често жалби от бити, заплашвани или тормозени от братята, но в крайна сметка дни по-късно почти всички са се оттегляли мистериозно. Столичанин разказал в една от жалбите срещу Жабата как е бил заплашван с автоматично оръжие.

Джуката пък е разследван за катастрофа с убит човек, но по-късно от обвиняем бил преквалифициран в свидетел. Двамата имали протекции в няколко столични районни управления и се смятали за недосегаеми, твърдят запознати.

Братята взимат сериозни мерки за живота си заради мълвата, че Златко Баретата дава 100 000 лева за убийството на всеки един от тях. Казват, че преди време Жабата и Джуката избягали от Баретата и започнали да топят него и хората му, тъй като му дължали 200 000 лева, които нямало как да върнат.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Жабата и Джуката – новите босове на хероина"

  1. Анонимен   08.03.2020 at 7:15

    само глупости пишете дневен оборот 40К лева ма иначе няма как да върнат едни 200К на Баретата

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *