Дясната ръка на Митьо Очите – Кристиян Коджуклиев пази телефонни компромати срещу висши полицаи!

Кристиян Коджуклиев

  Мистериозно загиналият 34-годишен Кристиян Коджуклиев е имал записи на свои разговори с шефа на ГДБОП Станимир Флоров и други висши полицаи от службата. Това сензационно разкри пред журналисти негов близък от София, който е посветен в интригите около арестите му и разпитите.

Кристиян Коджуклиев бе открит мъртъв пред кооперация на столичната улица „Опълченска“ миналата седмица след поредното заседание в Специализирания съд по делото срещу него за изнудване. Официалната версия е, че се е самоубил, но приятелите му не вярват в това. Според тях Коджуклиев е натискан от ченгетата да дава лъжливи показания срещу бившия си покровител Димитър Желязков – Очите, за да бъде вкаран отново в затвора.

Димитър Желязков се разде­ли не само с имотите си, но и с бившите си „лейтенанти"

Преди години Коджуклиев е бил сред най-доверените хора на Митьо Очите и го познава отблизо. Очите беше арестуван преди година, защото според МВР искал да убива семейната приятелка на Цветан Цветанов съдия Владимира Янева. Тогава ченгетата не откриват доказателства и Очите се разминава само с предупредителен протокол, каквито подписват мъжете, които бият жените си вкъщи. „Кристиян и Митьо Очите не поддържат никакви отношения още от времето, когато беше вкаран в затвора. След това са се виждали, но случайно и са на „здравей-здрасти“. Знам, че ченгетата са искали от Кристиян да стане свидетел по някакво измислено дело срещу Очите. Затова му направиха постановка с обвинение в рекет за 500 лева където става въпрос за лични отношения между него и един адвокат от Айтос. Казвал ми е, че много лесно може да си реши този проблем, ако послуша ченгетата, и много мисли по този въпрос. Другото сигурно е, че има записи на разговорите си с полицаите, но не знам какво са говорили. Викаха го на разпити, звъняха му по телефона, виждаха се по кафенета. Кристиян записваше всичко, и то не само разговорите си с полицаите. През последните две години го гонеше параноята и искаше да се застрахова“, разказва аверът му.

Кристиян Коджуклиев

Той разкрива, че звуковите файлове Коджуклиев записвал с телефона и специално миниатюрно устройство после ги свалял на дискове, но никога не споделял какво се чува на тях и къде ги пази. Това било масова практика в средите на ъндърграунда и дори имало търговия с такива записи. Приятелят на Коджуклиев не вярва, че полицаи са инсценирали самоубийството му каквито слухове има в подземния свят, но това със сигурност биха направили бандити, които са покровителствани от високите етажи на ГДБОП, с напътствията на професионалисти от службата. Най-голямата мистерия засега е, че телефонът на Коджуклиев не е открит в апартамента, където е отседнал, нито в дрехите му, когато са открили трупа.

Майката на Кристиян Коджуклиев Недялка също слага край на живота си през април миналата година малко след като синът й е арестуван и държан в ареста продължително време по обвинение за изнудване от 500 лева. Бащата на Коджуклиев дори писал жалби до президента да обърнат внимание на случая с полицейския произвол, но никой не откликнал на молбите му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *