Дядо Кирил удушен от водолаз?

Митрополит Кирил
Митрополит Кирил

  Ново разследване за смъртта на митрополит Кирил искат свещеници от Варна, научихме от достоверни източници. Те са убедени, че прокуратурата е укрила факти и обстоятелства около мистериозната му кончина.

„Трупът на владиката е изплувал над водата и твърдят, че се е удавил, удавниците потъват и изплуват след дни. Неговото тяло се е появило над водата веднага. Чух версия, че са го дебнали дни наред, защото са знаели, че през лятото плува в местността Траката. Говори се за водолаз професионалист, който го е дърпал надолу и го е удушил във водата“, разказва за съмненията си висш духовник от епархията във Варна.

Той се е посъветвал с хора от службите и дори с бивши военнослужещи от флота. Те му посочили и друг крайно смущаващ факт. Твърдяло се, че митрополит Кирил е бил с шнорхел за миди, когато се е удавил. Огромните му мустаци и брада обаче изключват употребата на шнорхел, защото окосмението около устата му пречело той да се използва пълноценно.

Професионалист вероятно го дебнал дни наред
Професионалист вероятно го дебнал дни наред

Другото обстоятелство, което не съвпада с тезата за удавянето му, е, че е бил за миди. От няколко години в района не вирее морският деликатес и когато митрополитът искал да събира миди, ходел поне на 50 километра на север.

След като събраха смелост и се опълчиха на Светия синод за назначаването на Калиник за временно изпълняващ длъжността митрополит, сега духовниците от Варна са се заели сами да търсят истината за смъртта на Кирил. След като съберат достатъчно факти, които да оборват тезата на прокуратурата за нелеп инцидент, те ще поискат ново разследване и ще предоставят доказателства със съмнения, че наистина е убит.

Източникът ни от епархията е категоричен, че виновникът трябва да се търси в апетити към имотите на най-богатата епархия у нас, а Кирил бил изключително съвестен в стопанисването им и държал те да останат на разположение на духовниците и миряните от областта. Още няма обяснение и за прибързаното погребение на митрополит Кирил, което според подчинените му е имало за цел да прикрие истината за смъртта му.

Вече има жалба до районната прокуратура срещу деловодителката от варненската епархия Таня Добрева, която зад гърба на всички и по поръчение от София организирала погребението, което подхождало на мирянин, но не и на духовник от ранга на Кирил.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *