Димитър Вучев – Демби в паника след отстраняването на Станимир Флоров от ГДБОП

Димитър Вучев - Демби

  Бившият играч номер едно на наркопазара в София Димитър Вучев – Демби започва да оттегля всичките си показания, които е давал пред МВР, прокуратурата и съда в последните години.

Той е свидетел по няколко дела и е публична тайна, че думите му са диктувани от висши полицаи.

„Демби не е на себе си, след като отстраниха Станимир Флоров от ГДБОП и Николай Кокинов от прокуратурата.

Той редовно контактуваше с тях. Беше им дежурен свидетел защитен, анонимен, явен. Заради негови твърдения са задържани десетки души. Сделката беше ясна – него го оставят на мира, а той помага за арести със сигнали и доноси.

Станимир Флоров

Сега обаче се е покрил в миша дупка“, казва запознат с пазара на наркотици в София и пострадал от показанията на Демби пред ГДБОП.

Вучев е свидетел по делата на Маргините, Златко Баретата, Тони Мамата и е помагал за арестите на Сако, Катерицата и други босове на дрогата с доносите си.

От години насам Демби е във война със смъртия си враг Златомир Иванов – Баретата. Ползван е за явен свидетел по това дело и само там не се отрича от показанията си.

В средата на 2009 година обаче използването на Демби като информатор на ГДБОП и свидетел взема застрашителни размери. За да не го разследват за различни престъпления, той става ухо и доносник на МВР и прокуратурата и ги залива с информация за наркопазара в София и страната. Три години работи в тясно сътрудничество с висши ченгета, сред които и Станимир Форов, под предлог че разкрива наркомафията у нас. Според запознати обаче Демби е ползван за разчистване на сметки чрез държавната машина. Многократно му е обещаван комфорт от службите, а самият той се хвали наляво и на дясно, че работи за държавата и има гръб в институциите.

Златомир Иванов - Златко Баретата

Ситуацията коренно се преобръща след отстраняването на Форов от ГДБОП, показа журналистическа проверка. Освен срещу Баретата Демби е свидетел и по делото на дясната му ръка – Тони Мамата. Останал без покровители в МВР и прокуратурата, Вучев е отказал да поддържа показанията си срещу Тони Мамата, Росен Животното и Рашо Кърпата, които са спрягани за най-големите наркобосове преди години.

„Ако делото на Златко Баретата тръгне на Апелативен съд, не се знае дали Демби ще говори същите неща, както преди. Обвиненията останаха да висят само на неговите показания. Без гръб в ГДБОП той е свършен. Като нищо ще го хване амнезията и че Златко Баретата е наркобос, и ще обяви, че е давал показания под натиск“, твърди запознат с делото срещу Златомир Иванов, което е отложено, защото той бе прострелян пред Съдебната палата и още се възстановява.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *