Демби записвал Баретата с бастун от ДАНС

Златко Баретата

  Фалиралият бандит Димитър Вучев – Демби е записвал свои разговори със Златко Баретата и други мастити представители на ъндърграунда чрез устройство, монтирано в бастуна му. Специалната джаджа, която имала обхват на действие в диаметър от 5 метра, му била дадена от служители на ДАНС през 2008 г.

По това време Демби се водеше агент под прикритие на службата, като там го бе внедрил подсъдимият по делото „Октопод“ Алексей Петров. Спецченгетата разкриха, че на Вучев са му били поставяни задачи да записва тайно лидери на мафията, и по-конкретно Златко Баретата, а впоследствие съдържанието на разговорите да отива лично у Трактора.

Срещу това тогавашният съветник в ДАНС обещавал на Демби да му помогне да измести Златко Баретата от пазара на хероин в София и по морето, като му осигури и пълен чадър от страна на службите.

Демби приел офертата и именно затова преди 5 години подаде сигнал в Националната полиция, че Баретата го е заплашвал със смърт, както и че е поръчал убийствата на трима души, сред които и на пернишкия наркобос Румен Стефанов – Алф. В резултат на сигнала Златко беше закопчан.

Демби ползвал ортопедичния уред като разузнавателно и записващо средство

Още преди да пристъпи към действия, родният псевдо агент 007 обаче претърпял провал. Почти целият софийски криминален контингент вече знаел, че Демби се разхожда със записващ бастун.

Това станало след като той сам се похвалил с какви важни задачи го е натоварила държавта.

Без да подозира, че е разкрит, през лятото на 2008 г. той цъфнал с бастуна си на предварително уговорена среща със Златко Баретата. Мафиотът обаче бил подготвен. През цялото време му говорил общи приказки за времето, автомобили и жени. В един момент решил да се изгаври с Вучев и пред него взел бастуна му и го счупил. Тогава на земята се търкулнало записващото устройство.

Свидетели на сценката разказват, че в този момент Демби пребледнял като бял лист и не без основание си помислил, че това са му последните мигове живот. Златко обаче го пуснал да си ходи жив и здрав, защото прекрасно знаел, че срещата се документира включително и с външно наблюдение на агенти.

Порното с Тони Мамата се крие някъде в Гърция

Три години по-късно по време на едно от съдебните заседания срещу него Баретата каза пред магистратите следните думи: „С Димитър Вучев – Демби съм имал само две срещи. На едната той дойде с бастун, в който бяха монтирани записващи устройства. По-късно разбрах, че срещу мен се подготвя акция от страна на прокурорите. Разбрах от Тони Мамата, че Демби се готви да ме изнудва за 100 000 евро. След като не се съгласих, Вучев ме натопил в прокуратурата и ДАНС“.

На друго заседание на съда от същото се оплака и Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора. Той разкри, че Демби е провел няколко срещи с него. На всички бил със записващия бастун. „Вучев действаше като агент под прикритие за ченгетата и искаше от мен да натопя Баретата. Аз обаче не се съгласих“, каза Боксьора.

До нас достигна информация, че със същия бастун Вучев е провел десетки срещи с лица от ъндърграунда които обаче не са били информирани за капана, в който са попаднали. Една от потенциалните записани жертви е лице, спрягано в миналото като финансистът на бившата групировка СИК. Сикаджията в неофициален разговор с репортер сам си спомни за среща между него и Вучев. Тя се е провела преди 5 години в ресторант в квартал „Лозенец“.

На масата бил и Жоро Главата което автоматично поставя и сина на покойния Стоил Славов в графата на записани лица.

Източници от ъндърграунд средите разкриват, че влечението на Демби към записващите устройства е от 2006 г., тоест 2 години преди да стане агент на ДАНС. Преди бастуна той използвал шапката си, за да документира срещите.

Така веднъж записал среща, на която предал солиден подкуп за министър. Парите прибрал мъж на име Джеси, който парадирал с връзките си с Камен Пенков. Според нашите източници най-любопитният запис е направен в края на 2006 г, когато Димитър Вучев бил на купон, организиран от Златко Баретата и Тони Мамата в курорта Боровец.

Хора, присъствали на срещата, споделят, че в късните часове партито прераснало в оргия. В кръчмата имало над 10 елитни проститутки. Месеци след с*кс купона Демби се похвалил на няколко места, че имал уникални записи с Антон Савов. Въпреки, че той е очаквал и Баретата да е там в същата вечер, гангстерът не дошъл. Кадрите щели да видят някой ден бял свят, ако усети, че над него тегне реална опасност за живота му. „Това е моята застраховка“, казал Демби. Според запознати дисковете се държат в сейф в банка в Гърция.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *