Гуруто на секта Росен Ангелов избяга от страх да не го линчува родата на умрелия Марио Нушков

Росен Ангелов

  Преподавателят по психология от благоевградската езикова гимназия Росен Ангелов се „изпари“ безславно след смъртта на Марио Нушков, един от десетките последователи на фондацията- секта „Мечта“.

Говори се, че даскалът си е навлякъл гнева на дупнишките роднини на момчето, които искали да го линчуват. До последно лелите на ученика не подозирали, че той се увлича по „здравословния начин на живот“. Те не допускали, че някой може да е промил тотално мозъка на родственика им, защото Нушков бил винаги засмян, ведър и в приповдигнато настроение, но нито пиел, нито пушел.

Учителят вика слънцето покатерен на скала

„Нелепо е това, което стана с Марио. Вярно е, че баща му се жени няколко пъти, че не растеше в желания домашен уют, но в същото време нищо не му липсваше. Притежаваше доста неща, за които другите хлапета можеха да му завиждат. Освен имотите в Благоевград има като наследство и двуетажна къща в Дупница. Вярно, дели я със свои роднини, но имотът си тежи, защото е на хубаво място в града. Така и не разбрахме защо е правил дарения, бил ли е притискан от някого да завещава своите богатства на фондацията „Мечта“? Допускаме всякакви варианти – може да са му давани опиати, психотропни вещества. Начините да се въздейства на човешката психика са стотици.

В момента тече разследване а учителят Росен Ангелов, който също е дупничанин, изчезна. Изпари се като дим. Говори се, че хванал гората в буквалния смисъл на думата и заживял в землянка, която направил още през лятото по време на един от десетките си походи сред природата в Рила и Пирин. Разбрахме, че в сряда принудително е бил доведен от Благоевград в София и се е явил пред детектора на лъжата. Тестът минал успешно, но човек с неговите възможности лесно може да заблуди машината“, разправят запознати със ситуацията.

Марио е полегнал на скала, сякаш лети в пространството

Те са притеснени от слуха, че фондация „Мечта“, зад която по непотвърдени данни се крие сектата „Анастасия“, е пуснала пипала в района на Югозападна България и никой не знае колко точно са членовете й, нито какви постове заемат в училища, държавни учреждения и частни предприятия.

Малкото далечни роднини на Нушков се заричат да направят всичко възможно, истината да излезе на бял свят. Те се заканват да линчуват даскала, който уж възпитавал децата здравословно, но всъщност ги карал да гладуват с дни и да се зареждат със слънчева енергия от Слънцето. По думите му лъчите били по-питателни от хляба. И още – човешките възможности нямали граница, а хората един ден щели да летят като птиците. Самият Росен избягвал да коментира смъртта на Марио, която била вследствие от токов удар, докато той гостувал на вилата му. Твърдял, че е много разстроен, защото не е очаквал такава трагедия.

Марио скача между скалите. Дали в деня на смъртта си не е направил нещо подобно?

Напуснал работа по молба на директорката Тина Попова и по настояване на родители, които били категорични, че ще преместят рожбите си в други училища, ако даскалът не се кротне и не намери по-подходящо място за препитание. Дни по-късно изчезнал и никой не знаел къде точно се намира.

В същото време директорката на езиковата гимназия „Людмил Стоянов“ получавала писма от привърженици на Ангелов и негови бивши ученици, които твърдели, че той е духът на школото.

В едно от тях санданчанинът Георги Томлянов написал, че се гордее с много постигнати в житейския си път неща, но три от тях са основни. Това са: семейството, фактът, че е завършил ръководеното от него училище и това, че имал щастието Росен Ангелов да му е класен ръководител. Писмото до него не е призив, а молба да не предават този прекрасен човек, който умее да превръща хората в добри и отдадени на другите същества. Именно превръщането на хората в алтруисти, раздаващи се до край за ближния, не допаднало на приятелите на Марио Нушков.

Група от бивши възпитаници на гимназията разтръбиха в медиите, че нямали учебници по психология, философия и етика. За сметка на това Ангелов им давал списък с литература за четене – предимно книги на Владимир Мегре.

Марио Нушков

Ангелов агитирал организиране на специални пространства, където на жителите ще им „стане лесно достъпна космическата любов“. Такова място били седемте рилски езера, които за негово голямо съжаление отдавна са харесани от дъновистите.

В задълженията на добросъвестния анастасиец влизало построяването на къща, даряването на които да доближават сумата от 30 000 долара. След време самата „хартиена“ Анастасия щяла да им върне двойно и тройно вложените средства.

Натъкнахме се на сензационни снимки от групови терапии на учителя Росен Ангелов с последователите му, сред които е и намерилият смъртта си при странни обстоятелства Марио Нушков. Те са правени буквално седмици преди момчето да загине. Това, което се набива на очи при разглеждане на кадрите, е, че тренировките за „енергийно зареждане“ сред природата са доста силови. Припомняме, че Марио почина именно след падане от високо – покатерил се на стълб…

Сектата „Анастасия“

Сектата „Анастасия“ получава името си от едноименната героиня в поредицата „Звънтящите кедри на Русия“ – езотерични книги, дело на самия Мегре. Анастасия живее в сибирската тайга, храни се с плодове, орехи и гъби, ходи боса и ненавижда дрехите, обикновено спи в хралупи или под открито небе. Притежава обаче способности, за които нормалните човеци могат да й завиждат – една от тях е съзнанието й да пътешества по света и чужди галактики, без да напуска крехкото й тяло.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Гуруто на секта Росен Ангелов избяга от страх да не го линчува родата на умрелия Марио Нушков"

  1. Надежда   26.11.2012 at 18:50

    „но всъщност ги карал да гладуват с дни и да се зареждат със слънчева енергия от Слънцето.“
    Oчаквам в следващата статия да пише, че кара хората да се зареждат със слънчева енергия от Плутон…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *