Греховна любов между брат и сестра завърши с два трупа!

Димитър Добревски, който преди години уби по особено жесток начин своя баща и мащехата си, бе осъден на 12 години затвор при първоначален строг режим. Съучастник в престъплението се оказа неговата доведена сестра Виолета, с която поддържали интимни отношения

  Вече две години осъденият на 12 години затвор за убийството на родителите си Димитър Добревски е безследно изчезнал, научихме от достоверен източник. Той се е изпарил, но едва ли е в чужбина и май няма никакви изгледи, че ще бъде заловен и изпратен в затвора.

На 29 март 2004 г. от 30-годишния си син са убити режисьорът от БНТ Васил Добревски и съпругата му Силвия Добревска, а полуразложените им тела са намерени няколко дни по-късно близо до Гложенския манастир. Мъжът е накълцан смъртоносно с 30 удара с нож, а съпругата е удушена.

Причината – Силвия забранила греховната любов между доведения й син и сестра му Виолета. 19-годишното момиче е трябвало да завърши училище месец след семейната трагедия, тъй като учела в 12-и клас на 28-о училище „Алеко Константинов“ в столичния квартал „Красна поляна“. Новината за зловещото двойно убийство съобщава тогавашният секретар на МВР Бойко Борисов, който, потресен от случая, лично се заема с разследването.

Крими Съдебни медици прибират за аутопсия телата на убитите Васил и Силвия Добревски.

Днес, вместо да търка наровете на Софийския затвор, Димитър се разхожда на свобода. Обявен е за общодържавно издирване, но според запознати, твърде вероятно било да е сменил самоличността си с фалшиви документи, които се продават под път и над път. Убиецът, който сам признал вината си, не бил обявен за издирване чрез Интерпол, тъй като разследващите нямали данни да е напускал страната.

Когато получил 12 години затвор от Апелативния съд, Димитър безследно се изпарил. Полицаите отишли да го задържат, но не открили никого в дома му. Доведената му сестра Виолета, с която половин година имали любовна връзка, помогнала на Димитър да скрият телата на родителите им. Макар че Лети, както я наричали всички близки, нямала кръвна връзка с убиеца, тя била освободена от отговорност за укривателство, тъй като по документи с Димитър били брат и сестра.

Димитър бил заварено дете в семейството – роден от първия брак на Васил Добревски, а 18-годишната Виолета била дъщеря на 54-годишния Васил и 56-годишната Силвия. 

Обвинените за двойно убийство Димитър Добревски и сестра му Виолета (на заден план) в съдебната зала

След като се развел с първата си съпруга Васил склъчил брак със негова колежка – Силвия, която била асистент-режисьор в телевизията. Двамата силно искали да имат дете и взели Виолета още когато била бебе от дом за сираци в Южна България.

Димитър също живеел в новото семейство на баща си и работел в автосервиз. Самата Виолета разбрала, че е осиновено дете по време на един от поредните запои вкъщи. Скарала се с майка си, която й изкрещяла: „Ти не си мое дете, осиновена си!“. От този момент Лети се затворила в себе си, а на 17 години се разболяла от множествена склероза на очите.

Между брата и сестрата обаче внезапно пламнала любов. Той често я вземал от училище и обикаляли столичните заведения. Половин година след началото на връзката им първа за отношенията им разбрала майката. Силвия поставила ултиматум на дъщеря си да се раздели с доведения й син, макар че двамата нямали кръвна връзка помежду си. Въпреки обещанието си Виолета продължила срещите си с Димитър. Продължили и скандалите вкъщи.

Васил Добревски и Силвия Добревска

Семейната трагедия започнала с все по-честото пиянство на Васил и Силвия. Случвало се Виолета да издирва майка си и баща си из кварталните кръчми. Панаирите в дома им на ул. „Отец Паисий“ 71, където по-късно щяла да се разиграе драмата, били ежедневие. Съседите често ставали неволни слушатели на техните разправии, но изобщо не подозирали, че повод за свадите в семейство Добревски е греховната любов между брат и сестра. Добродушният режисьор ставал агресивен, когато пийно повече, и посягал на жена си и дъщеря си.

Във фаталната нощ на 29 март се разразил поредният скандал между баща, майка и син. В разгара на разправията Димитър ударил по главата мащехата си, която се строполила на земята. При падането ударила главата си в камината и загубила съзнание.

Васил скочил да бие сина си и в ръкопашната схватка бил намушкан с нож. Последвали още 29 наръгвания. Два от ударите попаднали в главата и врата му. Димитър забелязал, че мащехата му още диша, и я удушил.

На следващия ден Виолета подала сигнал, че родителите й са изчезнали. Двамата с Димитър дори разлепили съобщения със снимки на изчезналите им родители из квартала. Разследващите обаче надушили, че има нещо гнило, когато забелязали как Виолета и Димитър често се споглеждали по време на разпитите. Подложили ги на детектор на лъжата и те се провалили.

Димитър поел цялата вина върху себе си. Твърдял, че Виолета спяла и се събудила от скандала и последвалата касапница. Двамата обмислили план как да се отърват от телата. Опаковали ги в чували и с колата на Димитър ги прекарали до Гложенския манастир. Подпалили телата, за да заличат следите. Две седмици по-късно отново се върнали, за да покрият полуразложените трупове с повече трева, клони и камъни.

Днес апартаментът, в който се разиграва трагедията, е продаден. Собствениците обаче бързо напускали мястото, тъй като започвали да ги сполетяват различни нещастия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *