Големия Маргин: „Пенсионирам“ се и го удрям на живот!

Красимир Маринов - Големия Маргин

  Красимир Маринов – Големия Маргин е решил да зареже България и да заживее на спокойствие в Испания, споделиха негови приятели. Въпрос на няколко месеца било да приключи с ангажиментите си тук и да поеме към Иберийския полуостров.

Той започнал да обмисля оттеглянето си веднага след като Върховният касационен съд окончателно го оправда преди година по скалъпения процес, че заедно с брат си Николай са подготвяли убийствата на ген. Любен Гоцев и покойните вече Иван Тодоров – Доктора и Никола Дамянов.

Шефът на бившата СИК, който по соцвремената е бил служител в отдел „Физкултура и спорт“ на МВРГ твърдо е решил да се „пенсионира“ и да си живее живота.

Маргина не разчита на пенсийка от НОИ, нито пък търси връзки в ТЕЛК заради тежката си дископатия. Той предвидливо е инвестирал в имоти в кралство Испания където от години е семейството му. Като начало възнамерявал да се кротне в Барселона.

Имението в Марбея

В столицата на Каталуния Маргина има няколко имота – апартаменти и къща. През 2005 г. той и съпругата му Мария се сдобиват с жилище на 7-я етаж в красива сграда на ул. „Ronda del General Mitre“ в престижен район. Освен този апартамент семейството на Маргина, който е възпитаник на Националната спортна академия, има и къща в града на Гауди. Според негови приятели тя била на елегантния бул. „Avinguda Diagonal“, сравнително близо до апартамента.

В съседство с възпитаника на „Олимпийски надежди“ вече се е струпала цяла българска колония.

Комшия на големия Маргин е Емил Димитров, известен като Емо Фаса, ексдепутат от ГЕРБ. До тях е и домът на спортното семейство Илияна Раева и Наско Сираков. Тежкарските жилища на това място струват по над 3 млн. евро.

Имотите на Големия Маргин преди години са прехвърлени на офшорни фирми – трик, за да се избегнат опити за конфискация покрай съдебните разправии.

В Барселона се е подсигурил с апартамент и най-малкият от тримата братя Маринови – Николай. Той купил апартамента си през 2005 г., близо до брат си. Единствено средният брат Митко е патриот и си държи здраво на Пловдив.

Хасиендата край Марбея

Големия Маргин обаче като истински космополит може да отседне в собствен дом и в курорта Марбея.

Неговата съпруга Мария Маринова още преди години избра това живописно място за свой постоянен адрес. Навремето се говореше, че там е родила и най-малката дъщеря на Красимир. Отделно от това семейството има и жилище в Лондон.

Според градската легенда Маргина има имот и на остров на Карибите. Споменава се екзотичното място Порт ъф Спейн, столицата на карибската държава Тринидад и Тобаго. Информацията за тази далечна точка не е потвърдена, но имотите на Маргините в Испания бяха описани в писмо до Градската прокуратура покрай съдебните им дела. Във въпросния документ недвижимото богатство на Красимир в кралството се изчисляваше на над 4 млн. лева по официални цени, но реалната му стойност е далеч по-голяма. С инвестициите си в чужбина Маргина спокойно може да се оттегли и да си пише мемоарите, което показва, че добре са го съветвали неговите финансови консултанти – преподаватели в Стопанската академия в Свищов.

Срещу братята преди време се водеше дело за пари, но от него нищо не излезе. Покрай него обаче бяха осветени имотите и приходи на семейството на Красимир. Комисията, която разследва незаконно забогателите, пресметна, че приходите на Големия Маргин и семейството му за 16 години от 1982 до 1998 г. са 101 835,49 лева, докато разходите им са шест пъти повече – 680 227,83 лева. Изчисленията на комисията звучат абсурдно, защото през 1982 г. Маргина, който е роден през 1964 г, е бил само на 18 години. Трудно е да се повярва, че всичките битки, стрелби и неволи които се струпаха върху главата на Маргина през годините са били за някакви си 600 хил. лева. Ако се вярва на описа на комисията, в България Големия Маргин и жена му Мария са собственици на „Роял – КМ“ ЕООД, ЕТ „Красавто – Красимир Маринов“ и ЕТ „Мимиавто – Мария Маринова“. Запор беше наложен и върху 10 офиса на бул. „Джеймс Баучер“.

В сградата, където бе взривен Стоил Славов, Маргина е собственик на три етажа. Освен това фамилията притежава още магазин, паркомясто, гараж и празно място от декар и половина. Към описаните от комисията богатства спада и домът, в който живее бившият възпитаник на „Олимпийски надежди“ – двуетажната къща с гараж и двор на ул. „Иван Радоев“, близо до хотел „Амбасадор“. Никой обаче не се съмнява, че това е само дребен детайл от истинското богатство на боса на СИК. Според слуховете той има имоти и авоари за над 250 милиона лева.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *