Гангстерът Йоско се спаси от затвора с мнима диагноза

Йосиф Йосифов – Йоско

  Сливенският гангстер Йосиф Йосифов – Йоско няма да лежи нито ден в затвора, въпреки че само преди дни бе осъден окончателно на 6 години пандиз заради катастрофа с два трупа, предизвикана от него.

Йоско е шарил дебел рушвет от 100 хиляди лева на столични медици, които са му изготвили експертиза, според която той е пълен инвалид и престоят му в затворени помещения е вреден за живота му.

Скандалното становище е постъпило в деловодството на върховните съдии и реално прави присъдата на гангстера фиктивна. Стана ясно, че магистратите са бесни от номера, който им е извъртял бандитът. Съдиите ще искат нова лекарска комисия да удостовери реалното здравословно състояние на Йосифов. Информацията за подкупа от 100 бона е получена в службите от внедрени агенти в обкръжението на сливенския мафиот.

В началото на тази седмица Върховният касационен съд окончателно осъди Йоско на 6 години затвор за двойно убийство.

Пияният разбойник претрепа двама души в жестоката катастрофа, но няма да си излежи присъдата

Решението не подлежи на обжалване. На 2 март 2011 г. в тежка катастрофа Йоско помля 32-годишния Станислав Михайлов и 52-годишния Димитър Кирчев. Мъжете починаха на място. Трагичният инцидент стана рано сутринта в столичния квартал „Бояна“. Тогава 45-годишният гангстер се прибираше мъртвопиян към имението си с бронирания си джип „Мерцедес“ G класа. По-късно експертиза показа, че в кръвта на разбойника е имало 2,6 промила алкохол.

Въпреки тежкото престъпление Йоско не попадна дори за ден в ареста – той бе ранен в катастрофата, като според лекарите гангстерът е със силно засегнат гръбначен мозък и парализа.

Прокуратурата първоначално поиска 15 години затвор на двойното убийство. В началото на 2012-а Йоско се призна за виновен и присъдата му бе намалена двойно – той получи едва 8 години пандиз на първа инстанция. Магистратите го осъдиха да плати общо 680 000 лева обезщетение на близките на загиналите и ранените в зверската катастрофа. Преди дни Върховният касационен съд отсъди, че Йоско трябва да лежи 6 години в затвора. Мафиотът обаче няма да бъде въдворен в пандиза, тъй като още симулира инвалидност. Гангстерът демонстративно се явяваше в съда с инвалидна количка. Йоско твърдеше че от болки не само не може да ходи, а дори и е невъзможно да се изправя. През януари миналата година обаче чудо споходи Йосифов. Той беше щракнат от папараци да влиза с бодра крачка в заведението „Неро“ в центъра на София, собственост на контрабандиста Ники Пилето. Тези снимки по категоричен начин доказаха, че сливенският мафиотски бос само симулира инвалидност, а иначе е здрав като бик. 45-годишният Йосиф Йосифов – Йоско е сред знаковите престъпни авторитети на България, но досега винаги се е измъквал сух от правосъдието. Гангстерът бе арестуван през януари 2004 г. като поръчител на убийството на Косьо Самоковеца, който бе ликвидиран в Амстердам в края на 2003-та от наемния килър Ервин Векер.

Йоско се прави на инвалид и дори го возят в количка пред магистратите

Впоследствие разследване установи, че Векер няколко пъти e гостувал в Сливен на Йоско. Бяха прихванати и телефонни разговори между сливенския престъпен бос и холандския наемник. Според ченгетата Йоско е платил 300 000 евро за екзекуцията на Косьо Самоковеца. Той нямал личен мотив да екзекутира Самоковеца, а изпълнявал волята на босовете на СИК братя Маргини.

Йоско полежа два месеца в ареста, докато обвиненията срещу него тихомълком бяха свалени. Гангстерът се измъкна сух и от разследване за трафик на бели робини и наркотрафик.

Йосифов е кумец на разстреляния през 2005 г. гангстер Фатик и до днес живее в неговата къща в баровския квартал „Бояна“. Легалният му бизнес също е мащабен. Има интереси в пътното строителство, земеделието и добива на инертни материали. През 2009 г. правителството на ГЕРБ даде на едната от фирмите му „Екоседиментс“ правото за добив на подземни богатства от находище „Богданово-запад“, община Средец. Концесионната площ е 184 дка. Оттам се добиват инертни материали, които се използват в пътното строителство. Казват, че всяка година Йосифов печели по 10 милиона лева от инертни материали. Легалният бизнес на мафиота се върти от брат му и от съпругата му.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *