Гангстерът Йоско – помагач на бандата на “Наглите”

Йосиф Йосифов - Йоско

  Заловеният от гръцките чегета Йосиф Йосифов – Йоско има връзка с „Наглите“, установи журналисическа проверка.

Бандитът от Костинброд, който бе издирван 2 години заради разпространение на наркотици, в миналото е бил съдружник с Радослав Лебешковски. Той е подсъдим като помагач на бандата за отвличания, но е оправдан на първа инстанция.

Йоско е заподозрян като извършител на убийствата на Филип Найденов – Фатик, хърватина Иван Може и други, но полицията така и не можа да докаже нито едно от тях.

Радослав Лебешковски

Костинбродският Йоско (когото често бъркат с Йоско от Сливен) е приятел с Лебешковски от 90-те години на миналия век. През 2001 година двамата регистрират фирмата „Тас 1″. През 2004 г. я прехвърлят на хора от обкръжението на СИК Тя се занимава с най-различни дейности.

Източници от ъндърграунда твърдят, че връзката на Лебешковски и Йоско може да разкрие много от знаковите престъпления през последните години, но ченгетата не искали да работят по тази версия. Йоско от Костинброд имал и много добри позиции в структурите на МВР и се чувствал недосегаем. Той беше оправдан по няколко от делата, заведени срещу него.

Йоско е разследван и за отвличането на бизнесмена Стефко Колев, шеф на фирма „Руен“. Това е първото по рода си организирано похищение за пари в България. След като плати крупна сума, бизнесменът бе пуснат. Това стана точно след като Йоско и Лебешковски регистрират съвместното си дружество. Дори има съмнения, че двамата са изпрали парите от откупа в дейността на „Тас 1″ ЕООД.

Радослав Лебшковски бе оправдан от съда като помагач на отвличанията на Киро Киров, Ангел Бончев, Джорджо Марков и останалите жертви на „Наглите“. Запознати с отношенията на Лебешковски и Йоско твърдят, че те никога не са прекъсвали връзката помежду си.

Дори има версия, че част от парите от откупите, които вземали братята Лебешковски от „Наглите„, били инвестирани в покупката на големи количества кокаин, марихуана и синтетични наркотици. С продажбата им се заела бандата на Йоско, в която активно се включил и синът му.

Неслучайно тя беше разбита от полицията месец след като членовете на „Наглите“ попаднаха в ареста. Точно тогава изчезна и Йосиф Йосифов – Йоско заедно с любовницата си Радостина Димова, която е бивша счетоводителка на енергийния бос Христо Ковачки. Хора от ъндърграунда не изключват и вероятността Йоско да е бил ключов играч в отвличанията, но да е останал в сянка. За това намеквали няколко пъти както Ивайло Евтимов – Йожи, така и Кирил Кирилов – Шкафа, който беше убит миналата година, след като съдът го пусна от ареста.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Гангстерът Йоско – помагач на бандата на “Наглите”"

  1. OMRAZA   07.02.2013 at 15:27

    Тоя на снимката не е Костинбродския , а Йоско дето уби хората в Бояна 🙂

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *