Гангстерът Ицо Боксьора клеветил с доноси антимафиоти за да отърве кожата

Христо Ширев - Боксьора в прегръдките на изкусителката Мариела, преди да нагази в опасните води на бизнеса с дрога

  Арестуваният преди близо 2 години наркобос Христо Ширев – Боксьора ще се сдобие с нови обвинения от прокуратурата – за наклеветяване и набеждаване в престъпления на 17 полицаи от столичните 3-то, 4-то, 6-о и 9-о РПУ. Оказа се, че гангстерът е атакувал с доноси служители на реда и закона, които са участвали в акцията по задържането му, за да ги компрометира и да спаси кожата си.

Миналата есен Христо Ширев сам предложил на антимафиоти да бъде включен като защитен свидетел в процеса срещу друг мастит търговец на дрога – Стефан Бонев – Сако. Ширев, бивш охранител на висаджията Христофорос Аманатидис – Таки, изпял на ченгетата голяма част от дилърите на ромския наркобос, разкрил подробно и каква е схемата на разпространение на дрога. Ширев предоставил на ченгетата и списък от 17 полицаи, които според показанията му били на хранилка към наркоорганизацията на Сако и всеки месец получавали по 2000 лева заплата.

Христо Ширев изпял на ченгетата дилърите на ромсдкия барон Стефан Бонев - Сако

Вследствие на показанията на Ицо Боксьора срещу всички полицаи стартирало разследване от Инспектората към МВР, а някои дори били предупредени от началниците си, че ще бъдат уволнени.

Проверката на Инспектората към МВР обаче е установила точно обратното – Ицо Боквьора е топил умишлено полицаи от столичните РПУ-та, които са създавали проблеми на неговите собствени дилъри и даже са участвали в акцията по задържането му. Така например Ицо Ширев набедил полицаите Ивайло Ташков и Асен Ушатов, че са на заплата при Стефан Бонев – Сако. По-рано ченгетата от 3-то РПУ участвали в задържането на разбойника. Други четирима полицаи – Виктор Младенов, Захари Филипов, Георги Йовчев и Петър Петров пък били наклеветени от Ширев като отговорници по рушветите в различни райони, които прибирали от Сако и разпределяли между останалите.

Месеци по-рано обаче въпросното каре полицаи задържали топ дилъра на Ицо Ширев – мъж с прякор Грудката с над 70 грама кокаин в автомобила му. Ширев набедил в корупция и ченгетата Веселин Бранимиров и Димитър Стоянов от 9-то РПУ, както и четирима антимафиоти от ГДБОП с инициали Б. Г, Ж. Р„ К. К. и Д. С, които според него ескортирали големи кокаинови наркопратки за Сако по пътя от Сандански за София.

Наркобосът Христо Ширев бе арестуван зрелищно от ченгета през есента на 2010 г., след като десетки собственици на заведения в София се оплакаха, че са тормозени от наказателни бригади на бившия бодигард на Христофорос Аманатидис – Таки. 30-годишният Ицо Боксьора престоя няколко месеца в следствения арест на „Г. М. Димитров“, а през есента на 2011-а подписа декларация за сътрудничество с МВР и прие да стане защитен свидетел срещу Стефан Бонев – Сако.

Неотдавна обаче той е отпаднал от списъка със защитените свидетели на полицията и няма да дава показания под засекретена самоличност в бъдещия процес срещу ромския гангстер. От спецпрокуратурата твърдят, че са събрали солидни доказателства срещу Стефан Бонев – Сако, Милен Катерицата и компания, които ще бъдат приложени към обвинителния акт на ромския наркобарон.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *