Гангстерът Брендо прекарвал с тонове дрога по море

Евелин Банев - Брендо

  Кокаинов крал №1 на България Евелин Банев – Брендо е броил около 20 милиона евро за покупката на ветроходи и моторни яхти, с които през годините прекарвал тонове дрога от Южна Америка.

Това разкриват ченгета, ангажирани с разследването на мафиотските дела на гангстера от Тополовград. В томовете с доказателства, уличаващи Брендо като основна фигура в трафика на дрога, са попаднали парични преводи и финансови транзакции от страна на офшорни фирми, свързани с Банев, към търговци на плавателни съдове, като общата стойност на фактурите на яхтите е за внушителната сума от 18 700 000 евро.

Най-скъпият плавателен съд, купен от Брендо за нуждите на кокаиновия трафик, е катараман за 2,7 милиона евро който бе заловен от френската полиция през пролетта на 2006 г. Луксозната двукорпусна лодка се води на името на Стоян Манов от Елхово, който обаче е финансирал покупката на катамарана с пари на дружеството на Брендо „Прайвът финанс“. На борда бяха открити 2 тона кокаин. Това е рекордно количество дрога, с което е хващан български гражданин. Стоян Манов изтърпява присъдата си за трафик на дрога в затвор във Франция, но отказва да свидетелства срещу Евелин Банев.

За най-скъпата от яхтите Евелин Банев броил 2,7 милиона евро

Друга скъпа покупка на Брендо е 30-метровата яхта „Сънрайз“ на стойност 2 милиона евро, в която през 2007 г. бяха открити 330 килограма кокаин. Баровската лодка плаваше под венецуелски флаг, когато бе спряна за проверка от бреговата охрана на САЩ близо до остров Аруба в Карибско море. Съдбата на задържаните българи, превозващи кокаина на Евелин Банев, е неясна. Знайно е обаче, че американските власти са конфискували яхтата „Сънрайз“.

Други 5 яхти на Брендо, за които мафиотът е броил общо около 8 милиона евро, също са прибрани при акция на италианската полиция на пристанището на остров Сен Мартен през 2007 г. Всички плавателни съдове са се водили на името на българи от Тополовград, които са действали като мулета на Евелин Банев. След разбиването на морската флотилия на Брендо гангстерът се покрива за известно време, а след това сам влиза в български арест по обвинение за пране на пари. Само след няколко месеца обаче Евелин Банев успява да се измъкне от правосъдието и да поднови наркодейността си.

Според антимафиотите Брендо купува нови яхти за около 10 милиона евро, които са базирани на Карибските острови и които отново се водят на името на българи. След задържането на Евелин Банев и екстрадирането му в Италия плавателните съдове са поставени под запор.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Гангстерът Брендо прекарвал с тонове дрога по море"

  1. xahxahxa   09.08.2012 at 19:38

    i ovecete povqrvaha…

    Отговор
  2. xahxahxa   09.08.2012 at 19:40

    neshto v tazi darjava vsichki zabraviha prezumciqta za nevinnost … no kakvo da se ochakva ot strana v koqto nacionalni medii govorqt laji …to prosto ne e za komentirane

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *