Галеви влизат тайно в България

Братя Галеви
Братя Галеви

  Издирваните в цял свят от Интерпол топ мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев – Братя Галеви влизат тайно в България под прикритието на дипломатически имунитет, научихме ексклузивно от достоверни източници. Изключително скандалната информация беше разкрита от служители на службите за сигурност, които разследват престъпленията на двамата „юнаци“.

В контраразузнаването има данни, постъпили по оперативна линия, които гласят, че през последната година Братя Галеви са влизали поне 5 пъти в страната. Това е ставало 3 пъти през българо-гръцкия граничен пункт Кулата и 2 пъти през Гюешево.

От гранична полиция и митническите служби дори не са се и усетили, че Пламен и Геле минават триумфално граничната бариера. Причината – те са били в кола с дипломатически номера. Тези автомобили са със специален статут на движение и не подлежат на проверка. Служителите на границата са задължени единствено да пропуснат превозното средство. Дипломатическите возила са неприкосновени. На паспортите на хората, които се возят вътре, не се бият печати. Колите минават граничните пунктове през така нарочения “прав коридор“ което означава че не спират и за миг.

Според оперативна информация бандитите Ангел Христов и Пламен Галев влизат в България с дипломатически автомобили, които не подлежат на проверка
Според оперативна информация бандитите Ангел Христов и Пламен Галев влизат в България с дипломатически автомобили, които не подлежат на проверка

Прикритието на мафиотите е перфектно, коментират ченгета, специалните служби нямат никакъв контрол върху дипломатите и никъде тези преминавания не се отчитат. Слух в подземния свят сочи, че за да ползват този имунитет, братя Галеви плащат по 20 000 евро на един курс с колата в едната посока. На обратно извън България тарифата е същата. Това при 5 влизания и излизания прави сумата от общо 200 000 евро. Цифрата е висока, но пък гаранцията, че бандитите няма да бъдат хванати, е 100%.

Източници от ъндьрграунд средите твърдят, че Галеви ползват за преминаване на границите автомобил, който се водил начислен на мъж, работещ като офицер за връзка на чуждо разузнаване. Това лице ползва дипломатически имунитет. За същия служител преди 3 години имало информация, че се занимава с трафик на големи количества контрабандни цигари и наркотици.

В началото на седмицата, столичен ежедневник разкри, че Галеви влизат тайно в България и по-точно това е ставало в средата на август тази година. Босовете от Дупница са избрали именно август, той като тогава е пика на отпускарския сезон и голяма част от служебния ресурс е ангажиран с престъпността по курортите. На родна земя братя Галеви са останали само няколко часа – колкото да стане ясно, че техният трон в Югозападна България не е овакантен, също и да се видят със своите семейства в добре охраняваното имение в близкото село Ресилово.

Ангел Христов и Пламен ГалевСлухът за неочакваната визита е бил прихванат отспецслужбите.

Последното местонахождение на Братя Галеви е остров край гръцкия курорт Парга на Егейско море. Топ бандитите се намират едва на около 550 км от родната им Дупница. Техният избор никък не е случаен. Парга е доста удобно място за свърталище, тъй като по неговото крайбрежие има десетки малки острови, където хора като Галеви разполагащи с пари, биха могли да запазят своята анонимност. А и градът се намира съвсем близо до известното гръцко пристанище Игуменица, което означава, че при нужда Галеви биха могли да разчитат и на спасение по море.

Но не само в гръцко двамата мафиоти скитосват и по линията Дубай – ЮАР. Те сменят местоположението си поне един път в месеца от съображения за сигурност, разкриват ченгета. Пътували и с няколко различни международни паспорта.

Престъпниците от Дупница изчезнаха на 15 май 2012 г. Това се случи точно седмица след като Върховният касационен съд окончателно осъди гангстерите на по 5 години затвор за сформиране и участие в престъпна банда за рекет и изнудване. Първи за бягството им се усетиха от Кюстендилската окръжна прокуратура, след като Галеви не са се явили, за да бъдат приведени в затворническото общежитие в село Самораново, намиращо се съвсем близо до прословутата им резиденция в Ресилово. Веднага след това двамата бяха подадени за издирване от звено „Съдебна охрана“.

Според практиката в тези случаи, служителите на правосъдното министерство бяха задължени няколко дни да опитат да открият осъдените. След като това не стана, прокуратурата в Кюстендил уведоми МВР и ченгетата се включиха в издирването им. То също не даде резултат и от 6 юни 2012 г. снимките на Пламен Галев и Ангел Христов стоят в интернет страницата на Интерпол със съобщение, че лицата се търсят в цял свят.

След като правителството на ГЕРБ падна от власт и новите управляващи назначиха ревизия на полетите на правителствения „Авиоотряд 28″, неофициално плъзна слух, че са открити следи, които сочат, че двамата бандити са напуснали България на 15 май миналата година с държавния самолет.

Според данните, които излизат в момента от специалната парламентарна комисия за „Авиоотряд 28″, на практика никой не е оказвал никакъв контрол на полетите на правителствения самолет, а с тях са се разпореждали еднолично бившите управляващи. Досега комисията се натъкна на редица нарушения, като едно от най-фрапиращите е липса на списъци с имената на пътниците на борда на правителствения „Боинг“. Според хора от комисията обаче този слух не отговаря на истината.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *