Във “Факултета” готвят линч за килъра на Киро Японеца!

Киро Японеца

  Арестуваният на 8 февруари при акция на ГДБОП племенник на Киро Японеца – Георги Петров-Йончо, е пуснат по скандален начин на свобода срещу 1000 евро подкуп, научихме от достоверни източници

37-годишният племенник на Киро Японеца, който е наричан с прякора Йончо, бе закопчан след сигнал, че е подготвя убийството на прочутия си чичо. Въпреки, че в палата на Георги Петров в ромския квартал „Факултета“ бяха намерени боен пистолет „Берета“ със заглушител, 50 патрона за него, пушка със снайпер, електронна везна и минимални количества марихуана, кокаин и хероин, Софийският районен съд разпореди Йончо да бъде пуснат.

Барети водят арестувания Георги Петров – Йончо към ареста. Циганинът престоя там само 72 часа, след което скандално беше пуснат на свобода от столичен съдия

В мотивите си магистратите изтъкват, че Петров е обвинен само за незаконно притежаване на оръжие и наркотици.

Те го освобождават срещу 1000 лева гаранция, защото не съществувала вероятност да се укрие или пък да извърши други престъпления. Съдът взел предвид, че Йончо работил, имал постоянен адрес и три деца, едно от които било болно от епилепсия.

Пред Темида Йото, който има навика да държи в дома си незаконен пистолет, проплака, че нито оръжието, нито наркотиците били негови. Съдията на мига му повярвал и го отпратил към „Факултета„.

Йончо се е барикадирал в имението си в ромскил квартал, като се е прибрал по тъмни доби в къщата си, за да не бъде засечен от никого. Съпругата и децата на племенника на Киро Японеца го крият от мургавите му събратя от страх, че многолюдната ромска тълпа може да го линчува.

Киро Японеца

Разбрасе се от приближени източници в ъндърграунда, че Георги Петров, който е циганин с шиптърски произход, сам се похвалил, че свободата му струвала само 2000 лева рушвет.

От подигравката на съдията са бесни и ченгетата, участвали в разработката срещу престъпника и задържането му.

В службата на антимафиотите още през ноември миналата година е подадена информация, че е задействан план за убийството на ромския бос Кирил Киров – Киро Японеца. Покушението трябвало да бъде изпълнено от племенника му. Той е син на една от сестрите на Японеца. Георги Петров има и брат – Сотир, който също е с дебело крими досие.

През 2011 г. е арестуван с два незаконни пистолета. Тогава обаче дори не се стига до съд. Пуснат е на свобода още на ниво столичното 3-то РПУ.

Според жители на „Факултета“ този факт не е случаен. Йончо плащал всеки месец по 5 бона на свои хора в районното, които пък поемали ангажимент да не го закачат за продажбата и разпространението на дрогав циганската махала.

Справка в полицейските регистри показва, че Георги Петров има регистрации за въоръжен грабеж и то в особено големи размери, както и заплаха с убийство и самоуправство.

Гардът му Васил, който също бе арестуван при спецакцията в ромската махала, пък е хващан с крадени коли.

Проверка в търговския регистър показва, че Киро Японеца и кандидат-убиецът му имат обща фирма. Това е дружеството „Хамър 21″, което е с предмет на дейност предоставяне на парични заеми срещу залог. Адресът на общата им заложна къща е в кв. „Западен парк“, бл. 51. Отделно бандитът Йончо има сериозни интереси в строителството и бизнеса в интернет. Участва в управлението на още 3 фирми – „Тийм Строй ООД“, „Тийм Строй Груп ЕООД“ и „Омега Оптик Нет ООД“.

Първите две дружества се занимават със строителство, покупка и обзавеждане на недвижими имоти, а третата фирма – с доставки на интернет услуги и продажба на компютри. След ареста му от МВР официално съобщиха, че Йончо е искал да разстреля Киро Японеца заради конфликтни бизнес отношения.

Запознати обаче твърдят, че Киро Японеца и племенникът му от години не поддържали не само бизнес отношения, а дори и лични. Георги Петров и брат му Сотир продавали хероин в гетото и използвали името на легендарния им чичо като параван за престъпната си дейност. Освен с дрога двамата ръководили и проституцията в циганската махала. Покрай компаньонките шиптърът имал много добри контакти с отговорника на сводниците в структурата на „Октопода“ Димитър Митров – Митко Полицая, разкриват ченгета. Част от момичетата на Сотир и Йончо работели в бардаците, контролирани от Митко Полицая.

През 2008 г. Георги Петров е засечен от оперативна служба на среща с дясната ръка на Алексей Петров – Антон Петров – Хамстера. По това време част от търговията с дрога в столицата се контролираше отпоставени лица на Алексей Петров – Трактора, тогава началник в ДАНС.

На срещата е договорено Йончо, Сотир и братовчед му Ивайло Асенов, който впоследствие беше арестуван с почти 9 кг хероин в Испания, да преминат към структурите на Хамстера. Като благодарност получили уверението от заемащия тогава висша позиция в ДАНС Алексей Петров, че циганската група няма да бъде закачана от службите и прокуратурата.

Контактите на Георги Петров с Трактора и хората му продължавали и до ден днешен, твърдят лица близки до циганина. Точно поради тази причина службите са работили и по версия, че осуетеното покушение над Киро Японеца от миналата седмица може да е поръчано от Алексей Петров

Тарторът на „Октоподите“ води 14-годишна война с Кирил Киров. В ъндърграунда не е тайна, че и двата досегашни опита за убийство над Киро Японеца през 2003 и 2005 г. са били поръчани от Трактора.

До журналисти достигна ексклузивна информация, че полицията е разпитвала племенника на Японеца и за опита за убийство над Златомир Иванов – Златко Баретата. Причината – Баретата дължал 50 000 евро на циганина. Парите са от неплатена пратка с хероин. В края на миналата година е проведена среща между Златан и Йончо.

На нея бившата барета признал за дълга си, но не дал никакво обещание, че ще го погаси. Георги Петров дори се обърнал за помощ към чичо си, за да му разреши проблема с Баретата. Киро Японеца обаче отказал да бъде посредник между двамата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *