Война Киро Японеца – Цар Киро

Киро Японеца
Киро Японеца

  Гангстерът Киро Японеца е обявил война на адаша си цар Киро и хората му, научихме от средите на ромските тартори. Причината е разпределение на бизнеса с продажбата на ромски гласове по изборите. Двамата от години са в конкуренция за контрола върху цели кланове от мургавото население в България.

Проститутките и джебчийките, които ромските тартори изкарваха в чужбина, вече не са толкова доходоносен бизнес, колкото купуването на гласове, твърди пред журналисти ромски бизнесмен. Той е категоричен, че лидерите в неговата общност имат естествен нюх към парите и използват бедняците, за да печелят на техен гръб.

Цар Киро показа среден пръст на протестиращите срещу ромската фамилия
Цар Киро показа среден пръст на протестиращите срещу ромската фамилия

„Много хора се заблуждават, че Киро Японеца е наркобос. Да, едно време, сигурно още му капят от хероина, но големият бизнес идва от партиите. Всяка година има избори и политиците търсят сигурни гласове на едро. Киро Японеца и цар Киро са най-големите търговци на този пазар“, твърди той.

Разказва, че враждата между двамата ромски босове датира от времето, когато цар Киро направил опит да навлезе в неговата територия на софийския квартал „Факултета“ и да вербува роми за платени гласоподаватели. Арестът на ромския благородник бил посрещнат с бурни аплодисменти от хората на Японеца, за които не е тайна, че са изградили тесни връзки с ГЕРБ.

Циганският барон подби бизнеса на Киро Японеца
Циганският барон подби бизнеса на Киро Японеца

Според запознати с пазара на гласове ромското население става все по-голямо и занапред ще има решаващо значение за това кой ще управлява държавата. Затова далновидните ромски босове ревниво пазели териториите си на влияние. Около 2 милиона лева е чистата печалба на големите ромски тартори, които разпределят символични суми за търговията на дребно, а лъвския пай запазвали за себе си.

Покрай търговията с гласове, която заема все по-голяма пазарна ниша, Японеца и цар Киро натрупали и богат архив от компромати със записи на различни политически активисти. Сред тях имало и депутати, но не и лидери на партии, които винаги пращали представители за преговори преди изборите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *