Вижте как черногорския наркобарон Будимир Куйович уреди с жилище ген. Валентин Петров

Ген. Валентин Петров

  Последен модел „Ауди“ А8 за 200 000 лева, апартамент с размери на две футболни игрища в баровския столичен квартал „Изток“, вили в Троянския и Етрополския Балкан, жилище в Асеновград и къща в Етрополе – това е най-семплият имуществен опис на генерал Валентин Петров.

Наричан Вальо Лимонадата заради складовите бази за бира и безалкохолни, които върти съпругата му Лиляна, бившият главен секретар на МВР тези дни отново привлече общественото внимание.

Наскоро безработният бивш висш полицай бе заснет да шофира баровско „Ауди“ за над 200 бона. Само „златният“ номер струва 3 хилядарки според тарифите на КАТ

54-годишният Валентин Петров отдавна станал пословичен с любовта си към луксозните „мъжки“ атрибути, яхна най-новата лимузина на “Ауди“ А8 за 200 бона и аристократично брои 3000 лева в КАТ за ВИП регистрационна табела РВ 6000.

Къде обаче е „вехтото“ „Ауди“ S5, за което преди година и половина Валентин Петров се охарчи с 90 бона? Оказа се, че возилото не е продадено, а е зачислено на дъщерята на бившия полицейски началник Здравка.

„Ако не ви е известно, щерка ми е родила дете от Будимир Куйович и съответно аз имам незаконен внук от него“, изгради цинична защитна теза Валентин Петров през есента на 2009-а, когато осъденият на 18 години затвор черногорски наркобарон сензационно оповести, че дълго време е плащал рушвети на висши ченгета, сред които и Вальо Лимонадата.

Дали осъден престъпник не топи честни полицаи от яд, че са го закопчали и тикнали в затвора? В аферата „Куйович“ няма място за подобно съмнение.

В тази кооперация се сдобива с просторен апартамент бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров. Жилището е купено през 2005 г. Точно тогава гръмва скандалът с Куйович

„Два пъти съм наказван от Валентин Петров, защото Куйович съм го задържал два пъти — веднъж в Пловдив и втори, докато пресича границата с български паспорт“, спомни си преди дни в интервю началникът на ГДБОП Станимир Флоров. В службите за сигурност отдавна се съхранява информация, че балканският наркотрафикант дава 250 000 евро рушвет на Вальо Лимонадата и още няколко висши ченгета, за да не бъде екстрадиран в Сърбия. Самият Куйович преди време също потвърди размера на подкупа, като направи уговорка пред журналисти, че освен този рушвет е дал още доста пари на Валентин Петров и компания, за да развива необезпокоявано бизнес с автомобили.

„Арестуваха ме, когато спрях да си плащам“, прави се на жертва маститият наркобарон от Черна гора.

Куйович е заловен от баретите на 3 януари 2005 г. във Варна, след като по-рано спецполицаи разбиват лаборатории за производство на амфетамин в пернишките села Люлин и Дивотино. Мафиотът обаче не може да бъде уличен пряко като бос на амфетаминовите фабрики и поради тази причина България решава да го екстрадира в Сърбия, където срещу него тече разследване за трафик на наркотици. На Куйович е издадена забрана да влиза в страната за срок от 10 години с мотив „заплаха за националната сигурност“.

Черногорският наркобарон Будимир Куйович бе осъден на 10 години затвор

Балканският наркотрафикант обаче съумява да се измъкне виртуозно благодарение на тогавашния главен секретар на МВР Валентин Петров. През февруари 2005 г. Вальо Лимонадата прави грешка в заповедта за експулсирането му рождената дата и имената на трафиканта.

В заповедта, издадена и разписана от Валентин Петров, е посочено, че Куйович е роден не както е в действителност през 1967 г., а през 1968-а. Сбъркано е и бащиното му име – вместо Милосава, както се води по кръщелно, е вписано Милославович. Заради „грешките в документа за експулсиране сръбските гранични полицаи не успели да установят действителната самоличност на Куйович и така той се отървава от ареста, а малко по-късно се завръща в България и отново подхваща бизнеса с дрога.

Любопитен детайл е, че малко след опънатия полицейски чадър над Будимир Куйович тогавашният главен секретар на МВР Валентин Петров се сдобива със 132 000 лева, с които купува апартамент от 180 квадрата в столичния квартал „Изток“. Интересен факт е, че жилището в дипломатическия блок до ресторант „Монтерей“ преди това е обитавано от друг мафиот – експулсирания от България бос на уралмашевската групировка Костя Циганов.

Валентин Петров лапва баровския апартамент на тройно по-ниска от реалната му цена, като декларира, че е теглил заем от 100 000 лева, за да си позволи просторното жилище. В декларация за купуване на апартамента Вальо Лимонадата умишлено укрива данни за другите си имоти. Нарушението по член 312 от Наказателния кодекс се санкционира до 3 години затвор, но вече пета година от прокуратурата и съда проявяват странна пасивност за имотната афера на генерала от Етрополе.

Преди да бъде закупен през 2005 г, апартаментът бил прехвърлен към областната управа в София от фонда на МВР, както било по закон. Независим държавен оценител се разписва на документ, че пазарната цена на имота е едва 108 000 лв. Все пак Валентин Петров платил още 24 808 лв. за отопление, вода, ток и данъци по прехвърлянето. За да бъде цинизмът пълен, по-късно МВР обзавежда луксозно жилището, като купува дори пердета за Вальо Лимонадата.

Генерал Валентин Петров е уличен в корупционни схеми и толериране на наркотрафиканти в края на 2007 г., когато мулета на Будимир Куйович са заловени с 60 килограма хероин. Черногорският гангстер пък е сгащен в Пловдив при опит да напусне хотел. Впоследствие Куйович бе осъден на 18 години затвор, а Валентин Петров бе принуден да напусне по собствено желание МВР на 1 април 2008 г.

Оттогава Вальо Лимонадата се води безработен, но това не се отразява на лъскавия му начин на живот – бившият МВР шеф сменя луксозните си автомобили като носни кърпички, а съпругата му продължава да върти складови бази.

Чудно, откъде взима пари. Още по-чудно е, че такива въпроси задават вестниците, а не прокурорите.

 

С Петров на Майорка

Докато бе главен секретар на МВР, Валентин Петров опита неуспешно да засенчи алкохолната слава на Румен Петков. Генералът от Етрополе обаче надмина Румбата като сваляч – пробва cе почти при всяка засукана репортерка, с някои от тях даже и преспа, казват по-информирани.

Журналистки си спомнят, че Вальо Лимонадата обожавал да разказва на репортерките руския анекдот: „По-добре с Петров на Майорка, отколкото с майор на „Петровка“, като накрая добавял: „Е, ти си голяма късметлиика – генерал ще те заведе в Майорка…”

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Вижте как черногорския наркобарон Будимир Куйович уреди с жилище ген. Валентин Петров"

  1. Jayme   27.10.2021 at 20:00

    My family every time say that I am wasting my time here at web, but I
    know I am getting experience everyday by reading such nice
    articles.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *