Взривиха къщата на общинарка от ГЕРБ заради апетитен имот

Валентина Софрониева

  Къщата на Валентина Софрониева е взривена заради апетитен имот на брега на Варненското езеро, за който се бият няколко бизнесмени с политически протекции, казва източник от Варна. Мощна бомба потроши луксозната къща на общинската съветничка от ГЕРБ миналата седмица. Тя е шефка на Комисията по собственост и стопанство, която се разпорежда с апетитни терени и имоти край морето.

Експерти вече са установили, че тротилът е бил от същия вид, с който бе взривен и бизнесменът Йордан Харасимов в центъра на Варна преди 2 години.

„Групата за поръчки е една, но поръчителите са различни. Местната полиция е безпомощна или не иска да ги хване. Разчистването на сметки с взривове ще продължи“, прогнозира варненски бизнесмен.

Местни общинари свързват взрива пред къщата на гербаджийката и с война вътре в партията след загубата на властта.

Само дни преди инцидента е запален джипът на друг общински съветник – Владимир Тонев от Движение „Нашият град“.

Софрониева е човек на бившия депутат от ГЕРБ Павел Димитров, разказват варненци. Двамата са адвокати по професия и са близки от много години насам. Димитров обаче беше изхвърлен от листите на партията и вече не е народен представител.

„Докато Софрониева беше силна в общинския съвет, нейната комисия разписа много спорни сделки за апетитни терени. Поемани са обещания към различни бизнесмени, ако помагат на ГЕРБ за изборите да им бъде върнат жестът чрез облаги от общината. Сега е времето да се търси отговорност за ангажиментите. Общинските съветници от ГЕРБ в града отдавна са във война един с друг и не са единни. Служат на различни интереси и си правят интриги“, казва местен политик.

Взривовете отдавна са начин за разчистване на сметки в морската столица. Все още не е разкрито и убийството на бизнесмена Йордан Харасимов отпреди 2 години. Официалният му бизнес е търговия с рапани и морски деликатеси. Тогава бе разкрито, че се работи по версия за трафик на кокаин, защото криминално проявени лица са дали информация, че кораби на Харасимов са доставяли дрогата по море. Той бе взривен в аудито си, а днес бизнесът му замира.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *