Брендо се спасява от италианския пандиз с минимална присъда в България

Евелин Банев - Брендо

  Кокаинов крал №1 на България Евелин Банев – Брендо е измислил хитър план, с който да се отърве от италианското правосъдие. Гангстерът от Тополовград рискува да получи присъда от 20 години затвор в Италия заради трафик на над 40 тона кокаин от Южна Америка към Европа.

Съдебният процес срещу Брендо и съмишлениците му все още не е стартирал на Апенините, но запознати с разследването на италианските служби за сигурност са категорични, че доказателствата срещу Банев са безспорни и че присъдата му е в „кърпа вързана“.

Адвокатите на 47-годишния бивш борец обаче са открили възможност Брендо да не лежи в Италия.

За целта мафиотът трябва да получи осъдителна присъда по делото, което се води срещу него в София за пране на пари.

В кулоарите на Съдебната палата усилено се мълви, че Евелин Банев ще бъде осъден на 5 години затвор от Софийски градски съд, а адвокатите на наркотрафиканта ще настояват за бързо гледане на делото на втора инстанция.

„Целта на адвокат Ина Лулчева е до есента на 2013-а делото срещу Брендо да приключи с осъдителна присъда за клиента й. След като Върховният касационен съд потвърди присъдата, Банев ще трябва да влезе в затвора, за да изтърпи наказанието си. Италианското правосъдие е длъжно да предаде Брендо на нашите власти. Едва след като излежи присъдата си в България, Евелин Банев може да бъде въдворен в италиански затвор“, коментират юристи.

Тънкият момент е, че присъда до 5 години затвор в България може да се изтърпява в общежития от закрит тип. Веднъж попаднал в роден пандиз на облекчен режим Брендо лесно ще последва примера на братя Галеви, Таки и Малкия Маргин и ще офейка.

Процесът срещу Брендо за пране на пари се очакваше да приключи тази седмица, но прокуратурата умишлено поиска разпит на нови свидетели, за да протака делото. Мафиотът е обвинен, че е изпрал 21 милиона евро от престъпен бизнес, а освен него подсъдими са съпругата му Моника Добринова, сестра й Десислава Дйшлиева и брат му Симо Крайчев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *