Брендо разобличава Цветан Цветанов

Евелин Банев планира атаката сре­щу бившия вътрешен министър за есента, ако присъ­дата му от 20 години затвор бъде потвърдена и на втора инстанция

  Евелин Банев – Брендо, който бе осъден на 20 години затвор в Италия за трафик на 40 тона кокаин от Южна Америка към Европа, се готви да направи сензационни разкрития за мафиотска дейност на бившия МВР шеф Цветан Цветанов.

Това разкриват източници от обкръжението на Брендо. Според тях Банев бил склонен да проговори за това какви пари е превеждал на висши функционери от ГЕРБ, за да не бъде закачан, и как въпреки това бил арестуван по искане на италианското правосъдие.

„Брендо е готов да разкрие страховити неща за един висш финансист от обкръжението на Цветан Цветанов, който бе на заплата при него и участваше в препирането на парите от дрога. Когато го задържаха, едни определени хора му поискаха 50 милиона евро, за да го оставят на мира и обвиненията срещу него да отпаднат. Брендо отказа да плати такива пари – не защото не искаше, а тъй като не разполагаше с тях“, категоричен е източникът.

Цветан Цветанов

Според него мафиотът от Тополовград ще се разприказва през есента, ако присъдата му от 20 години затвор бъде потвърдена и на втора инстанция. Банев планирал да разрие истината за кораба с 3 тона кокаин който бе заловен от испанската полиция край бреговете на Кадис. Кокаиновата пратка била взета, от венецуелски наркокартел, а в схемата участвали ченгета от ГДБОП от близкото обкръжение на Цветан Цветанов. „Брендо се съмняваше, че хора от ГЕРБ са организирали отвличането на дъщеря му, тъй като са подозирали него, че е издал на ДЕА за кораба с трите тона кокаин. Банев бе секретен сътрудник на щатската служба за борба с наркотрафика, но бе разлюбен от американците след интрига, направена му от Цветан Цветанов. Просто го рекетираха за по-големи рушвети“, твърдят съратници на кокаиновия крал.

Дори и да бъде оневинен на втора инстанция – обаче, Брендо със сигурност напуска бизнеса с дрога. „Той е вече осветен и няма как да работи с южноамериканските картели – до края на живота си ще трябва да се пази от мафиотско възмездие, защото, ако излезе, това ще означава само едно – че е пропял срещу някого“, констатират близките му.

В ъндърграунда у нас се мълви, че наследник на кокаиновата империя на Евелин Банев е един от най-близките му хора. Това обаче не било вярно – подобно на началника си, дясната му ръка също е изпаднал в немилост пред наркокартелите от Южна Америка и пред италианския мафиотски клан „Ндрангета“.

Според информиран източник от службите за сигурност пък Евелин Банев е изгубил голяма част от милионите, изкарани от наркотрафик през годините. Почти всички пари на Брендо му били конфискувани от тайнствени руски мафиоти, които заграбили и хотелския му комплекс „Оазис“ в курортното селище Лозенец.

Руските мафиоти били приближени до вдовицата на Иван Тодоров – Доктора и неотдавна по подобна схема наложили санкция на босовете от СИК Георги и Любен Пехливанови. Братята били принудени от „братушките“ да върнат имот на Вилияна Христодолу, който заграбили преди години от нея.

„Аз мога да тръгна надолу, но ще завлека много хора от властта със себе си“, многозначително се заканил Брендо след произнасянето на присъдата си в Италия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *