Брендо лично разстрелял Константин Дишлиев

Евелин Банев - Брендо
Евелин Банев – Брендо

  Ново тежко обвинение ще се стовари върху плещите на Евелин Банев – Брендо, научихме от източници от средите на прокуратурата. Те разкриха, че е много вероятно гангстерът да бъде подведен под отговорност за убийство. В службите има шокиращи данни, които вече са предадени на магистратите, заедно със секретни свидетелски показания, че Брендо лично е извършил най-малко една екзекуция.

В подземния свят отдавна се говори, че за разлика от други свои колеги мафиоти, които дават поръчки на различни групи килъри, когато има да се върши мръсна работа, Банев си я организира сам.

Лице, близко до кокаиновия крал, вече е дало показания, според които Брендо със собствените си ръце е разстрелял баджанака си Константин Дишлиев. 28-годишният Константин беше убит вечерта на 15 май 2005 г. на излизане от индийския ресторант „Тадж Махал“ на ул. „11-и август“ в центъра на София.

Младият мъж бе застрелян до джипа си „Порше Кайен“ пред очите на приятелката си Десислава, чиято сестра Моника пък е омъжена за Евелин Банев – Брендо. Още по това време, неофициално и със страх за живота си, двама свидетели на покушението са разказали пред ченгета, че самият Брендо е стрелял срещу Дишлиев. Той е дръпнал спусъка от собствената си кола, минавайки покрай поршето на баджанака си.

Брендо лично убил баджанака си Константин Дишлиев, сочат полицейски данни
Брендо лично убил баджанака си Константин Дишлиев, сочат полицейски данни

Зад волана в този момент е бил соченият като дясна ръка на Банев г.д. Според свидетелските показания Брендо дори не е бил с маска на лицето по време на покушението. Криминалисти коментират, че това е умишлено негово действие. Банев е искал баджанакът му ясно да види в последния си миг лицето на човека, който отнема живота му.

Константин Дишлиев е бил очистен заради провалена пратка на близо тон кокаин. Дрогата беше хваната от испанската полиция два месеца преди инцидента на ул. „11-и август“. Веднага след стрелбата майката на убития Йорданка Запрянова разказа в полицията, че преди разстрела на сина й Брендо му казал: „Вече си труп!“. Заради показанията на Запрянова и на свидетелите на екзекуцията.

Банев е бил викан на разпит в полицията, твърдят столични полицаи. Тогава обаче той се е измъкнал без обвинение, след като предоставил неоспоримо алиби, че по това време е бил на съвсем друго място.

Дни по-късно двамата случайни минувачи покрай „Тадж Махал“, също вече пеели друга песен. Изведнъж се сетили, че килърът на Дишлиев по никакъв начин не приличал на Брендо. Единствената, която не оттегля показанията си, е почернената майка Йорданка Запрянова.Този проблем Банев решава по познат хладнокръвен начин.

С 6 изстреляни куршума от пистолет в главата, килър успя да запуши устата на Запрянова завинаги. Жената беше убита на 24 април 2007 г. в собственото си жилище – апартамент в четириетажна кооперация на улица „Горски пътник“ в столичния квартал „Лозенец“. Няма свидетели на покушението и затова от МВР официално не могат да свържат името иа Брендо с това на убиеца.

В този момент Брендо е в ареста, гласи желязното му алиби. Въпреки това източници са категорични, че именно той е ликвидирал Запрянова с двете си ръце. „Нали не смятате, че за човек с милионите на Брендо е било проблем да се измъкне от ареста? Дал е 1000 долара на надзирателите и си е решил проблема“, казват хора от ъндърграунда.

2007 г. Полиция отцепва района около дома на Йорданка Запрянова, майка на Косьо Дишлиев. Жената е ликвидирана в апартамента си часове преди да отиде в съда, за да разкрие истината за това кой разстреля сина й
2007 г. Полиция отцепва района около дома на Йорданка Запрянова, майка на Косьо Дишлиев. Жената е ликвидирана в апартамента си часове преди да отиде в съда, за да разкрие истината за това кой разстреля сина й

В същият ден Запрянова трябваше да бъде в съдебна зала, където се беше зарекла да изобличи Банев за смъртта на детето й. Седмица преди да намери смъртта си, жената дава интервю, в което отсича, че Брендо е ликвидирал сина й и ще докаже.това в съдебната зала. Остава мистерия защо никой от прокуратурата и полицията не се сети да й сложи охрана…

Кралят на кокаина стоял и зад още един показен разстрел, твърдят криминалисти. На 10 май 2006 г. в подземен гараж в центъра на София на ул. „Захарий Круша“ до Военномедицинската академия беше застрелян 42-годишният Иво Марков – Сиджима. Мъжът беше съпруг на Катрин Маркова, която пък е майка на Джорджио Марков, отвлечен от „Наглите“ и върнат жив срещу откуп от около 200 хиляди евро. В деня на отвличането на Пара Банева Катрин дойде в къщата на Брендо в кв. „Бояна“, за да успокоява майката на детето Моника Добринова, бивша съпруга на осъдения на 20 години затвор в Италия мафиот. Вдовицата на Сиджима не вярва, че Брендо го е убил.

Две са версиите за разстрела на Марков, като и двете са свързани със специфичните връзки,които той е поддържал с Евелин Банев – Брендо. Според първата Марков е ликвидиран заради заловена голяма пратка кокаин по трасето от Латинска Америка към Испания, а според втората – заради прането на мръсни пари от същия трафик на наркотици. Има недоказани оперативни данни, че физическият килър е бил отново Брендо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *