Братя Галеви източили 17 млн. лева от общинската хазна на Дупница!

Пламен Галев и Ангел Христов

  Мафиотският тандем Пламен Галев – Ангел Христов е откраднал близо 20 милиона лева от община Дупница. Това сочи скандален ревизионен акт на Сметната палата.

За периода 01.01.2008 – 31.12.2009 г. братя Галеви съумели да източат 16 800 000 лева от общинската хазна чрез общо 40 решения и обявления за възлагане на обществени поръчки.

Разбойниците източили няколко милиона лева от смяна на дограмата на детски градини, ясли и училища в Дупница и в региона, като обществената поръчка на фирма от тяхната орбита е била възложена от бившия кмет Атанас Янев. Инспекторите отбелязват, че за тази, а и за други обществени поръчки в Дупница неизменно се е явявала само една фирма.

Липсата на конкуренция е довела до фрапантни кражби, като например обществената поръчка за изготвяне на рекламни материали на общината. По тази поръчка е достигната цена на флаер от 120 лв. Става въпрос за еди-нична бройка. Същото флаерче може да се поръча във всяка печатница за около 3 лева, отбелязват ревизорите. Фирма на Галеви произвела 20 000 флаера срещу сумата от 2 400 000 лева!

Мафиотите гушнали и 300 000 лева за „Изграждане на басейн с олимпийски размери за състезания и развлекателни игри, ремонт детски басейн и благоустрояване терена около тях“. 900 бона пък са отишли за направата на детска градина в града. Оферта е подадена само от една фирма. През 2008 г. общината е отпуснала на фирма от обръча на мафиотите 200 000 лв. за вътрешен ремонт и боядисване на училища в Дупница. Два от договорите – ..Вътрешно боядисване на класни стаи в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и „Вътрешен ремонт на столова в COУ „Паисий Хилендарски“ са сключени в един и същи месец с една и съща фирма. Най-шокиращият факт е, че в контрактите няма заложен срок за изпълнение.

Друго споразумение за доставка на хранителни продукти пак от 2008 г. пък директно е предадено на полицията за разследване. Скандално са били сключени три договора с една и съща фирма, което е безскрупулно нарушение на Закона за обществените поръчки. Научихме от сигурен източник, че към доклада на Сметната палата сериозен интерес проявява прокуратурата. Възможно е към Галеви да бъдат повдигнати нови обвинения.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Братя Галеви източили 17 млн. лева от общинската хазна на Дупница!"

  1. Моника   18.10.2012 at 17:33

    Проверете си информацията. Договорите за храните от 2008 са сключени още през мандата на Дангов и нямат нищо общо с тези лица.Договорите са на бащата на сегашния заместник кмет Крум Милев. фирма ТОБИ.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *