Братът на Пашата, бизнесменът Николай Николов – съдружник на Митко Каратиста

Румен Николов-Пашата

  Братът на Румен Николов-Пашата е бил доскоро клиент на скандалната банкерка Петя Славова, показва справка в имотния регистър. Николай Николов и съпругата му Румяна са заложили имот от 941 кв.м в „Инвестбанк“ през 2007 г. За него получили 743 215 лева. Николови закупили парцела през 2002 г. Имотът се намира в Драгалевци. Ипотеката е заличена през юни 2012 г.

Година по-рано част от земята е продадена на фирма „Арена 95″.

Въпросната фирма е собственост на офшорката „Кенут Маркетинг Корпорейшън“. До 2011 г. съдружник в „Арена 95″ е бил и самият Румен Николов-Пашата. Офшорките явно са много привлекателни за бизнеса на братя Николови, както показват фирмените регистри.

Николай Николов е три години по-голям от брат си. Името му се появява като президент на регисрираната в щата Невада ГЕ Груп Корпорейшън“. Чрез нея той купува половината от „Ер Джи И България“, която се занимава с консултантски бизнес.

Освен това братът на Пашата, както показват фирмените регистри, изкупува през последните години две офшорни фирми Лихтенщайн – РГЕ С.А. Ер Джи И Сосиете Аноним“, регистрирани в столицата Вадуц.

Много интересен е съдружникът на Николай Николов в „Ер Джи И България“. Това е Димитър Стефанов – Митко Каратиста, за когото бе писано в пресата преди време, че тръгва като шофьор и бодигард на Пашата, но вече е бизнесмен и виден гербаджия.

Каратиста първо е съветник на депутатите от ГЕРБ, а след това е назначен за представител на държавата в директорския борд на ЧЕЗ.

Съпругата на Николов – Румяна, има фирма „Бахами“ ЕООД, регистрирана преди време в столичния квартал „Младост“ с 2 лева капитал. Тя е за производство и търговия със сладкарски изделия.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *