Бивш полицай замесен в атентата срещу Златко Баретата! ГЕРБ го крият!

Златко Баретата в момента на покушението

  Варненският мафиот Веселин Жеков, който е бивш полицай, има връзка със стрелбата по Баретата, но по него не се работи, защото е доносник на МВР, научихме от източник в ъндърграунд средите. Версията още повече засилва подозренията, че хора от високите етажи на властта стоят зад атентата. Целта им е била да запушат устата на Златомир Иванов, който може да разкаже прелюбопитни подробности за връзката на високопоставени полицаи като Станимир Флоров и мафиотски структури в годините на прехода, обясниха пред журналисти полицейски служители.

Жеков е бивш съратник на Баретата, който дълги години е негов представител във Варна. Между тях настъпва разрив заради неразплатена пратка наркотици през 2008 година. На Жеков е наложена „глоба“ плюс дължимото, като според наши източници сумата е почти милион.

„Весо Полицая най-малкото знае защо е поръчан Баретата, ако не е пряко намесен. Той е най-мистериозната фигура в подземния свят. Освен това е много ексцентричен.

Веселин Жеков - Полицая

От време на време изчезва за седмици. Крие се по хижи в планините, броди из чукарите като дивак. В същото време е много богат и има железни връзки в МВР. С Баретата бяха като братя до 2009 година, после се скараха за пари. Знам, че Весо дължеше на Златко почти милион още през 2009 година“, разказва близък до тях от това време.

Името на Веселин Жеков – Полицая изплува и по делото „Килърите“. Един от прокурорските свидетели – Борислав Йорданов – Кърпата, разказа на едно от заседанията, че Янко Попов – Туцо поръчал да убие бившия президент на „Локомотив“ (Пловдив) Николай Попов – Мартеницата, Юри Галев и Веселин Жеков. Йорданов е затворник и лежи зад решетките за изнасилване на дъщеря си. Той, както и Жеков са хора на МВР и прокуратурата и се използват за информация и поръчкови показания, убедени са в средите на ъндърграунда.

Един от бодигардовете на Веселин Жеков е анонимен свидетел по делото срещу Баретата, което се отлага на втората инстанция заради здравословното му състояние след покушението.

Той подробно е разказал какви са отношенията между Баретата, Маргините и представителите на варненския ъндърграунд. Според него Баретата прибирал по 32 хиляди лева от наркотици и проституция всеки месец. „Фирмата“ за наркотици била създадена от Веселин Жеков и общинския съветник от ДПС и също бивш полицай Иван Славков още през 2003 година. Анонимният свидетел, бодигард на Жеков, разказва за среща на наркобосовете през 2003 година на Златни пясъци. Присъствали са Златко Баретата, Тони Мамата, Димитър Вучев – Демби и Антон Милтенов – Клюна.

На срещата на босовете бил и Веселин Жеков. Баретата лично му наредил да се отчита на негови хора, като му предложил и да купуват кокаин от доверените му доставчици. Тогава Клюна и Демби са още приятели със Златомир Иванов. Малко по-късно се разделят. Клюна е убит в София през 2004-та, а Демби се превръща в най-върлия враг на Баретата.

Най-големият пазар на наркотици след софийския е напълно подчинен от бригадата на Баретата и Веселин Жеков само година след срещата им на Златни пясъци.

Парите за софийския бос били пращани по Атанас Атанасов, доверено лице и бизнес партньор на Веселин Жеков.

Точно Атанасов се оплакал на Баретата, че хора на Маргините го притискат да се отчита на тях. Според бодигарда на Жеков той го успокоил, че ще оправи нещата, с думите: „Виж какво стана с Клюна“.

Групировката на Златко Баретата във Варна, речена „Фирмата“, е разбита през 2008 година. Няколко месеца по-късно е арестуван и самият той, но заради наркоразпространение в София.

Веселин Жеков също е сред задържаните за наркогрупировката, но е пуснат вкъщи. През февруари 2009 година, след ареста на Баретата, по къщата му край Варна е стреляно с гранатомет. Още тогава оперативна информация в полицията сочи, че Жеков дължи пари на Златко Баретата но имуществото и банковите му сметки са запорирани и не може да се издължи. Баретата му наложил и лихви върху просроченото време. Говори се, че той е един от хората, които търгуват свободата си срещу показания срещу големия бос от София. В крайна сметка Жеков е сключил споразумение и получава условна присъда, докато Баретата е осъден на 8 години.

„Баретата знаеше, че са го предали хора от най-близкото му обкръжение е миналото, които на всичкото отгоре му висяха с пари. Жеков със сигурност знае много за стрелбата срещу Баретата, но едва ли ще го проверят. Разбра се с ченгетата, след като ГЕРБ дойде на власт“, разказва наш източник.

Въпреки че свидетелските показания на бившия му бодигард по делото срещу Баретата уличават и него в престъпления, той не е подведен под отговорност.

Мълвата носи, че се е справял много по-добре от Демби в носенето на информация на МВР. а в замяна на това му бил осигуряван чадър за престъпната дейност, с която не е спирал да се занимава.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *