Бившият собственик на хотел “Родина” – Васко Нинов, си живее супер луксозно в солунския пандиз

Васко Нинов лежи вече 7-и ме­сец в килията, но не продава хотел „Родина" в центъра на София

  Трафикантът на кокаин, бивш банкер и собственик на столичния хотел „Родина“ Васко Нинов живеел като истински шейх в затвора в Солун. Това разказват негови познати, потресени от наглостта му.

Нинов обитава вече седми месец килия в Гърция, след като бе заловен на 10 юли м.г. в южната ни съседка с 36 кг кокаин, скрити в личния му автомобил. Въпреки легендите, които се носят – че срещу трафикантите на дрога гръцките власти подхождат сурово и безкомпромисно, това очевидно не важи за нашия тарикат.

„Всеки месец съпругата му изпраща в пандиза по 10 000 евро. Васко използва сумата, за да поддържа супер луксозен начин на живот. В килията му имало телевизор със сателитен приемник. На Нинов са дали най-просторната стая с решетки.

Всеки ден се храни с различни манджи, поръчвани от ресторанти. Доколкото разбрахме, води и нормален полов живот, благодарение на местни компаньонки, които му идват на свиждане. Въобще нашето момче е шейх, разказа негов доскорошен бизнес партньор.

Хотел "Родина"

През седмица в пандиза се отбивал и кардиологът на местната болница, за да преглежда Васил Нинов. Хотелиерът се оплаква от сериозни проблеми със сърцето.

Седмица преди да го арестуват, той дори лежа в софийска болница. На 5 юли 2012-а Нинов бил приет в „Токуда“, след като припаднал. Докторите му казали, че сърцето му няма да издържи дълго и е нужно продължително лечение и съвсем различен начин на живот. Скандалният бизнесмен и ексбанкер обаче се помолил на лекарите да правят каквото правят, но да излезе бързо, защото имал важно задгранично пътуваме. Той по собствено желание напуснал „Токуда“ на 7-и юли въпреки категоричните опити да бъде спрян от кардиолозите. Веднага след като излязъл от болницата, Васко Нинов, заедно с управителя на хотел „Родина“ Константин Георгиев, отпътувал за Гърция. Там те бяха арестувани от тамошната полиция на 10-и юли 2012 г.

Дни след задържането му плъзна слух, че Нинов е повален от втори инфаркт. Дори се заговори, че му остават буквално дни живот. Въпреки тежката ситуация животът му бе спасен, а към днешна дата сърдечните му проблеми са в миналото. Познати на скандалния бивш банкер разказват, че 6 от 10-те хиляди евро отивали за подкупи на гръцките надзиратели.

„Седми месец срещу Нинов няма повдигнато обвинение. Вече имаме чувството, че гърците го държат нарочно затворен, защото е като златна кокошка за тях. Реално всеки месец той им носи много добри пари от рушвети“, споделя човек от най-близкото обкръжение на арестувания трафикант.

До нас достигна информация, че месеци преди да попадне в капана на гръцката полиция, Васко Нинов осъществил пак от пристанището в Солун успешна сделка с 40 килограма кокаин. Белият прах обаче не бил вкаран в България, а бил директно трансфериран с друг плавателен съд към Испания. Спецполицаи и лица, близки до бившия банкер, посочват като доказателство за това внезапното и рязко забогатяване на Нинов, което противоречи на всякаква нормална бизнес логика.

Само допреди година овалният аферист бе затънал до гуша в заеми. Той имаше да връща 9 милиона евро на банка, дължеше и 5 милиона лева на НАП, както и 4 милиона лева за неплатени осигуровки на работниците му в „Родина“ към НОИ. Списъкът не свършваше дотук. Общо към стотина са хората, които имат да вземат пари от него. Сред тях е и ловешкият олигарх Гриша Ганчев.

Въпреки, че официално е крупен длъжник, на пръв поглед необяснимо и с лека ръка Васил Нинов отхвърлил оферта от 16 милиона евро кеш за продажбата на хотел „Родина“. Предложението постъпило от чужда компания през април 2012 г. Алчният наркотрафикант казал на инвеститорите, че не би се разделил с хотела за по-малко от 30 милиона евро. Контрапредложението било нарочно с изкуствено завишена цена. Нинов вече бил взел парите от продажбата на 40 кг кокаин в Испания и не бил на зор да продава имота.

Дори и след като беше арестуван, официалният му бизнес тръгна мистериозно във възходяща посока. Всички очаквания, че все пак ще се раздели с хотела на безценица и по принуда, бяха опровергани. Журналистическа справка показа, че в края на миналата година е било проведено Общо събрание на акционерите на „Родина“. От документите от него се Вижда, че контролът върху сградата се запазва от съпругата на Нинов и адвоката му и те са хората, които всеки месец плащат заплати на персонала и редовно погасяват кредитите на дружеството.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *