Бившият гард на Таки – Ицо Боксьора – доносник №1 на МВР срещу Сако

Христо Ширев - Ицо Боксьора

  Арестуваният преди година и половина наркобос Христо Ширев – Ицо Боксьора ще е свидетел №1 в бъдещия процес срещу ромския гангстер Стефан Бонев – Сако.

Трийсетгодишният Ширев, бивш бодигард на Христофорос Аманатидис – Таки, съумя да съсипе цялата организация на Сако, след като разказа подробно на антимафиотите схемата на разпространение на дрога и ключовите дилъри в мрежата на Сако.

Източник разкрива, че само от началото на годината благодарение на показанията на Ицо Ширев са арестувани 40 търговци на всякакъв вид дрога, като всички дилъри са се отчитали на Сако. Самият Стефан Бонев, заедно с най-верните си хора Милен Катерицата и Ицо Калоянчев, бе закопчан през февруари при полицейската операция „Чук“.

Как обаче стана така, че Ицо Ширев да се превърне от мастит нар-кобандит с претенции да завладее пазара на дрога в София, в (ДОНОСНИК №1 на МВР в областта на търговията с наркотици?

Стефан Бонев - Сако

Ширев сключва споразумение с прокуратурата още в края на 2011 месеци след като е арестуван и тикнат в следствения арест на „Г. М. Димитров“. В ареста ММА боецът получава психическо разстройство особено след заканите на прокурори да го тикнат в затвора за 10 години.

„Като го гледаш – здраво момче, напомпал мускули като Шварценегер, но страхлив и плашлив. Ревеше по цял ден в килията и крещеше, че е невинен. При едно от свижданията майка му на Ширев му донесе библия.

Онзи съвсем превъртя – целуваше я по цял ден, кръстеше се и молеше Бог да го извади от ареста. Страх го беше да остава на тъмно и се молеше на надзирателите да не загасят осветлението… Направи си и татуировка „невинен съм“ на десния крак с подръчни средства“, разказва съкилийник на Христо Ширев.

След като е държан близо 6 месеца в ареста и е пречупен напълно от антимафиотите, Христо Ширев подписва декларация за сътрудничество с МВР. Тогава е изваден от ареста и настанен във ведомствено жилище на полицията. Всяка сутрин Ицо Боксьора е взиман от служители на ГДБОП за „наркоразходки“. Бандитът бил качван в тъмен син бус и играел ролята на гид на ченгетата.

Показвал им кой дилър къде продава и кои са клиентите му, къде се случват доставките на кокаин и хероин за София, къде се извършва разплащането и как отговорниците по квартали зареждат подчинените си дилъри.

„Благодарение на неговите показания се случиха почти всички арести на наркотърговци от началото на годината“, твърдят антимафиоти.

Христо Ширев издал пред ченгетата и имената на корумпирани полицаи от столични РПУ-та, на които си е плащал, докато е бил фактор в бизнеса с дрога в столицата. Гангстерът дал имената и на подкупни ченгета, които прибирали пари от негови конкуренти.

Заради показанията на Ицо Ширев инспекторатът към МВР е започнал проверка на 20 корумпирани полицаи от 3-то, 4-то, 6-то и 9-то РПУ. На мушката на Цветан Цветанов засега са попаднали шестима „отговорници“ по рушветите, които ежемесечно са взимали по 2000 лева.

Става въпрос за полицаите Виктор Младенов, Ивайло Ташков, Захари Филипов, Георги Йовчев, Асен Ушатов и Петър Петров от 3-то РПУ, които ще бъдат отстранени от работа.

Заради доносите на Ицо Ширев срещу Сако и хората му наркобосът публично се заканва от килията си в следствения арест, че бившият гард на Таки няма да живее много дълго.

Според Стефан Бонев -Сако, Ицо Ширев е възродил наркоорганизацията си, като районите, в които продава дрога, са сред най-апетитните в столицата.

Само преди три месеца Ицо Боксьора бе осъден на смехотворните 8 месеца пандиз като тартор на наркогрупа от Специализирания съд. Минимални присъди получиха и 7 „лейтенанти“ от организацията му. На практика обаче ММА боецът не лежа в затвора, тъй като от присъдата му бяха приспаднати месеците, в които той бе в следствения арест.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Бившият гард на Таки – Ицо Боксьора – доносник №1 на МВР срещу Сако"

  1. Един...от всички   01.10.2021 at 7:43

    ММ БОЕЦ ИЛИ ХОМО БАНДИТ? Дейба и анал файтара ти,изпържил цялата схема,еми браво,има една приказка…Когато та е страх от мечки/полицаи/не ходиш в гората ясноли ти е г-н мм боец гъз осран до няма и къде…Улицата батевото не е клуба ти

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *