Бивша санитарка разтури кокаиновата империя на Брендо!

Евелин Банев - Брендо

  37-годишната бивша санитарка от известна столична болница Еленка Станчева носи най-голямата вина кокаиновата империя на Евелин Банев – Брендо да бъде разтурена от италианските карабинери.

Българката Еленка е защитен свидетел в процеса срещу Брендо и италианския мафиот Антонио Мелато за вноса на 40 тона кокаин на Апенините от Южна Америка. Днес Еленка Станчева е включена в програма за защита на свидетелите и живее с променена самоличност и визия в неназована държава от Европа.

Италианските ченгета започват мащабното разследване срещу Брендо и организацията му, след като през април 2006 г. Еленка е арестувана на миланското летище „Галарате“ с 4 килограма кокаин на капсули, които погълнала.

Притисната от ченгетата, Станчева признала, че идва от Венецуела и че е само едно от общо над 30-те мулета – гълтачи, които пренасяли кокаин на капсули в коремите си. Санитарката обяснила, че щяла да получи 8000 долара за трафика – по 2000 долара на пренесен килограм.

Схемата с гълтачите била само една от многото, които организирал Брендо. За мулетата – основно жени, които не будели подозрение, отговарял Радослав Атанасов, близък приятел и съратник на Евелин Банев. Атанасов е на 42 години и е от Благоевград, а в момента лежи в една и съща килия с Брендо в затвора в град Вогера, който се намира на около 50 километра южно от Милано.

Ченгетата започнали да подслушват Радослав Атанасов и чрез него в продължение на 5 години разкрили цялата мрежа на Брендо.

Сред сензационните данни от разследването срещу кокаиновата империя на 46-годишния борец от Тополовград са доказателствата, че Брендо е внасял тонове кокаин чрез кораб – майка. Плавателният съд се казва „Октоподът Челинджър“ и е с размерите на презокеански лайнер. Освен гигантския кораб мафиотската Организация на Евелин Бамев е ползвала същинска флотмлия – 26 платноходни яхти, 3 катера, 7 луксозни яхти, 2 гемии и 4 катамарана.

„Катамараните са се наемали за по 40-60 000 евро месечно, а разходите са се плащали от „пиемонтското“ крило на клана „Ндрангета“, управлявано от Антониомелатои фамилията Белоко.

Само за последното десетилетие оборотът на мафиотската фамилия Белоко от търговия с кокаин надхвърля 2 милиарда евро“. става ясно от разследването на италианските карабинери.

Сред защитените свидетели в процеса кокаиновата рия на Банев – Брен до е и летецът Чавдар Генов, който е сътрудничил и на българското правосъдие. 54-годишният Генов е разказал пред италианците как е пренакил кокаин с малък самолет от Венецуела за България през 2001 г. по нареждане по нареждане на Брендо и негов партньор от Южна Америка.

 

Хванаха му 6 тона кока

Общото количество заловен кокаин, за който се смята, че е проводен от Брендо от Южна Америка за Европа, е над 6 тона. Сред задържаните огромни пратки са 2085 килограма на яхтата „Блаус VII“, 2000 килограма на ветроходната лодка „Либертад“ и, 1400 кила кока на яхтата „Бавария“.

„След всяка една паднала доставка e имало трупове вследствие на гангстерски размирици“, отбелязват антимафиотите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *