Бащата на арестувания Кристиян Коджуклиев: Синът ми е натопен за измислено престъпление

Никола Куджуклиев

  Директорът на ГДБОП Станимир Флоров арестува сина ми Кристиян и го притиска по всякакъв начин. Така иска да изтръгне от него показания, с които да вкара отново Димитър Желязков-Очите в затвора“. Това твърди Никола Коджукпиев. баща на задържания преди 10 месеца Кристиян. Според него синът му е натопен за измислено престъпление, за което няма доказателства.

Въпреки това младият мъж продължава да стои зад решетките, а той и близките му са подложени на системен тормоз от хората на Станимир Флоров.

„Съпругата ми се самоуби заради това което се случва със сина ни. Семейството ни е подложено на неистов натиск и се чудим към кого да се обърнем за помощ. Писал съм четири жалби до президента, но полза няма“, твърди Коджуклиев. Той допълва, че те се препращат в прокуратурата, а оттам на полицията. “Така излиза, че тези от които се оплакваме, всъщност трябва да проверяват себе си, а това са именно хората на Флоров“, обяснява бащата на Кристиян.

Кристиан Куджуклиев

Историята започва още през ноември м.г., когато синът му е задържан заедно с още седем души в Бургас. Белезници щракнали около китките им след инсценировка на рекет, обяснава бащата на Кристиян. Според него тя била направена от осъдения за измама и обсебване айтоски адвокат Венелин Вълчев. 40-годишният юрист подал сигнал в полицията, че Кристиян Коджуклиев и останалите от групата го изнудвали да им даде общо 6 500 лв.. сочат материалите на прокуратурата. Когато ченгетата ги задържали в заведение, в него били намерени три банкноти от по 100 лева. Парите били под масата, разкриват запознати със случая. Адвокат Вълчев пък твърдял при разпитите, че ги оставил на масата, след което си тръгнал. Според очевидци обаче Кристиян е този, които станал и пръв излязъл навън. На вратата на заведението бил пресрещнат от бопаджии и показно арестуван. Ако той е искал парите за себе си, те би трябвало да са в джоба му обясняват запознати с делото юристи. Адвокатът на Кристиян – Радостин Пенев, подлага на съмнение показанията на свидетеля Венелин Вълчев предвид присъдата му от 6 години затвор за измама и обсебване. Освен това компрометираният юрист има още няколко висящи дела за същите престъпления. Въпреки тъмните петна в биографията на Вълчев съдът приема твърденията му за чиста монета и оставя Кристиян в ареста. Тормозът над него продължава и докато той е зад решетките.

Станимир Флоров

Баща му не се примирява със ситуацията и наскоро изпраща поредна – четвърта жалба до президента Росен Плевнелиев. В нея той пише: „Убеден съм, че можете да спрете това изключително брутално, тенденциозно отношение от страна на полиция, прокуратура и съд спрямо сина ми Кристиян Николов Коджуклиев, което с огромна сила рефлектира и върху трите му невръстни дечица, съпруга“. Бащата подчертава, че целият този ад е довел до самоубийството на съпругата му. Цинизмът стига до там, че на Кристиян дори не му било разрешено да присъства на погребението на майка си. Ковчегът на покойницата остава отворен четири часа. Всички опечалени роднини чакат Кристиян да дойде и да се сбогува с майка си. Това обаче не се случва. Елка Добрикова, наблюдаващ прокурор по делото, подписала заповед, с която разрешила присъствието му на траурната церемония. Обвинителката обаче по неясни причини пропуснала да парафира другата задължителна заповед – тази за конвоирането на арестанта до гробището.

Митьо Очите

„Как да оприличим това, ако не като гавра. Най-големият грях на света е кражбата. Прокурор Добрикова си позволи да открадне правото на майката да получи прощална целувка от детето си“, възмущава се и до днес позната на семейството.

От 12 април 2012 г. делото на Кристиян е в Специализирания съд. Близките му тръпнели в очакване на датата 20 август. Надявали се гогава справедливостта да възтържествува и той да бъде пуснат на свобода. Този път се разиграл поредният водевил. Прокурорът предложил на Кристиян споразумение. „Синът ми прие споразумението, защото му е непоносим престоят в ареста“, обяснява бащата. Той допълва, че прокурорът предложил Кристиян да се съгласи на 15 месеца ефективна присъда или две години условно с четири изпитателен срок. В хода на заседанието подсъдимият приел. Съдията изготвил документите. Те били подписани от съдията и Кристиян. В този момент звъннал телефонът на прокурора.

Вследствие на обаждането до него, съдът дал 15 минути почивка. Когато времето изтекло, прокурорът оттеглил споразумението. Кристиян бил върнат в ареста. Заради това се налага цялата сага да започне отначало с нов съдебен състав, разпит на свидетели, експертизи и пр. Кристиян не се примирява с ареста си и отново е подал молба за промяна на мярката му „арест“ в по-лека мярка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *