Бандити разкриват как Флоров ги рекетирал

Станимир Флоров

  Прокуратурата е получила данни за това как бившият директор на ГДБОП Станимир Флоров и ченгета от близкия му кръг са изнудвали представители на организираната престъпност. Съмненията са, че бандитите са били принуждавани да правят отчисления от оборотите по банкови сметки на подставени лица в чужбина.

Разбра се още, че се водят преговори със знакови лица от ъндърграунда да станат свидетели по делото срещу Флоров за незаконни негови действия спрямо тях.

Той беше отстранен от МВР, след като лъснаха секретни разработки на Национална служба „Сигурност“, че се среща редовно и нерегламентирано с наркотрафиканти от арабски произход вместо да работи за пресичането на престъпната им дейност.

Христофорос Аманатидис - Таки

Случаят е от 2001 година и това притеснявало прокуратурата, още повече че единият от тях отказал да потвърди информацията в разработката на НСС, а другият отдавна е напуснал България и няма как да бъде издирен за свидетел.

В същото време отломки от групата на Таки и негови подчинени в миналото напират да дават показания – за това как са били изнудвани от Флоров като разменна монета за разследванията, които се водят срещу тях.

С висящи обвинения от хората на Христофорос Аманатидис са Камен Балбузанов – Куката, Кирил Муртов, шефът на агитката на „Левски“ от Люлин Тони Застраховката. Един от тях вече е имал среща с прокурор и е споделил любопитна информация, която потвърдил със запис.

Той обаче искал да се прекратят обвиненията срещу него и да не бъде пратен на съд в замяна на свидетелските си показания. Твърдял, че има и други, които ще потвърдят за сделки с ГДБОП от типа „покровителство срещу заплащане“, ако им се предостави защита.

Вече се обсъжда някои от наркобосовете от последните години да бъдат анонимни свидетели по мегадело срещу Флоров, което да заглуши скандалите с Цветан Цветанов. Разчитало се основно на прецакани от Таки лейтенанти от наркогрупировката му, които бяха арестувани, след като той избяга не без помощта на отговорни фактори в ГДБОП.

Единственият, който твърдо отказвал да влиза в опасната игра бил Златко Баретата. Той се познава с Флоров от 25 години и се засичат на служба в МВР. За Баретата е известно, че винаги е отказвал да сътрудничи на полицията с информация срещу конкурентите си, която да впряга в своя полза. Вече осъдени хора на Таки, които бяха арестувани първи, пускали писма до прокуратурата с желание да помагат с информация срещу Флоров, но сега тя внимателно се филтрира предвид това, че те са в затвора и нямат какво да губят.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *